Galatasaray'a deplasman yaramadı maçın başında yıkıldı

Galatasaray'a deplasman yaramadı maçın başında yıkıldı
Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Konyaspor'a ilk yarıda gelen gollerle 2-0 mağlup oldu.

Konyaspor, Süper Lig''in 28. haftasında Galatasaray''ı konuk etti. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu''nda oynanan mücadeleyi Konyaspor 8. dakikada Ahmed Hassan ve 20. dakikada Amar Rahmanovic''in attığı gollerle 2-0 kazandı.

Bu sonucun ardından 4 maç sonra mağlup olan Galatasaray 35 puanda kaldı, 4 maçlık galibiyet hasretine son veren Konyaspor ise 52 puana yükseldi.

Süper Lig''in 29. haftasında Galatasaray derbi maçta Beşiktaş''ı konuk edecek. Konyaspor ise deplasmanda Kayserispor''la karşılaşacak.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
 
83'' Galatasaray''da Morutan sağ kanattan iki kişiyi çalımladı ve çaprazdan sol ayağıyla iyi bir vuruş yaptı ancak kaleci Sehic gole izin vermedi.

80'' Galatasaray''da Emre Kılınç oyundan çıktı, yerine Olimpiu Morutan girdi.

79'' Kasımpaşa''da Poku oyuna girdi, Rahmanovic çıktı.

75'' Hızlı gelişen Galatasaray atağında Emre Kılın sol kanattan içeriye ortalamak istedi savunmada Adil araya girdi.

73'' Savunma arkasına atılan topta Nelsson kale önündeki Berkan''a bıraktı onun düzgün vuruşunu kaleci Ibrahim Sehic son anda kornere çeldi.

72'' Galatasaray''da Bafetimbi Gomis oyundan çıktı. yerine Mostafa Mohamed oyunda.

64'' Soldan kullanılan köşe vuruşunu Zymer Bytyqi arka direğe doğru orta yaptı o bölgede Adil yükselmek isterken Babel ile çarpıştı. Adil pozisyon sonrası hafif bir sakatlık geçirse de oyuna devam edebilecek.

59'' Galatasaray''da Sacha Boey, Alexandru Cicaldau ve Erick Pulgar oyundan çıktı. Yerlerine Omar Elabdellaoui, Taylan Antalyali ve Ryan Babel oyunda.

58'' Ceza sahası dışından topu alan Kerem çaprazdan kaleye gönderdi savunmaya çarpan top kornere gitti.

55'' Soldan Amar Rahmanovic''in yaptığı ortaya ceza yayı üzerindeki Amilton''a gönderdi savunmada Marcao son anda araya girdi. Sonrasında Amilton penaltı bekledi ancak hakem oyunu devam ettirdi.

49'' Hızlı gelişen Konyaspor atağında Ahmed Hassan Koka ceza sahası dışından kaleye gönderdi, kaleci Pena iyi uzandı ve gole izin vermedi.

 
47'' Sol taç çizgisi yakınlarında kazanılan serbest vuruşta Cicaldau ortaladı savunma topu karşıladı. dönen topu Emre iyi kontrol etti ve sağ ayağıyla iyi vurdu kaleci Sehic gole izin vermedi.
 
41'' Bytyqi sol kanattan içeri ortalamak istedi. Sacha Boey''un müdahalesiyle top kornere çıktı.
 
34'' Sağ kanattan topu alan Boey, Emre ile verkaç yapıp ceza sahasına girmek istedi ancak savunma araya girdi.
 
29'' Konyaspor''da Zymer Bytyqi sol kanattan müsait durumda topu aldı ve son çizgiye inmek istedi ancak topu ayağından aştı, aut.

27'' Galatasaray''da Marcao savunma arkasına sarkan Kerem''i düşündü ancak top kaleci Sehic''de kaldı.

20'' GOL | Konyaspor Amar Rahmanovic''in golüyle 2-0 öne geçti.
 

 
11'' Çıkarken kaptırılan topta Amilton, Berkan''ı geçip hızla ceza sahasına girdi ve yerden içeriye sert bir orta yaptı. Savunmada Nelsson topu kornere gönderdi.

8'' GOL | Konyaspor Ahmed Hassan Koka''nın golüyle 1-0 öne geçti.

6'' Galatasaray''da Abdulkerim''le çarpışan Marcao''nun kafasına dikiş atıldığı belirtildi.

4'' Konyaspor''un sağdan kazandığı köşe vuruşunu Amir Hadziahmetovic ortaladı, savunma topu karşıladı. Sonrasında Marcao ve Abdulkerim ceza sahası içinde yerde kaldı. Sağlık görevlileri oyun alanında.

1'' Zorlu mücadele Ali Şansalan''ın işareti ile başladı.

MARCAO: TEPKİ GÖSTERMELİYİZ

Galatasaray''ın defans oyuncularından Marcao, İttifak Holding Konyaspor karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Mağlubiyetle ilgili açıklama yapan Marcao "Çok fazla söyleyecek bir şey yok. 3 gün sonra Barcelona maçı var. Çok fazla pas hatası yaptık. İkili mücadeleleri kazanamadık." dedi.

Marcao ayrıca "Çok önemli ve çok büyük bir takımı temsil ediyoruz. Çok çalışmalıyız. Oyuncular olarak tepki göstermeliyiz." ifadelerini kullandı.

 
İLK 11''ler;
 
İttifak Holding Konyaspor: Sehic, Skubic, Adil, Abdülkerim, Guilherme, Hadziahmetovic, Soner, Rahmanovic, Amilton, Bytqi, Ahmed Hassan
 
Galatasaray: Pena, Boey, Nelsson, Marcao, Aanholt, Pulgar, Cicaldau, Berkan, Emre Kılınç, Kerem, Gomis
 
Bu sezon 15. kez rakiplerini Konya''da ağırlamaya hazırlanan İlhan Palut''un öğrencileri geride kalan 14 maçta 9 galibiyet ve 4 beraberlik alırken yalnızca Demir Grup Sivasspor''a mağlup oldu.
 
Fırtınalı bir sezon yaşayan Galatasaray ise deplasmanda inişli çıkışlı bir grafik çizdi. Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu''nda şimdiye dek çıktığı 13 deplasman maçında 3 kez galip gelebilen sarı-kırmızılılar, 5 beraberlik ve 5 mağlubiyetle sahadan ayrıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar