Konyalılar istedi, Ekrem İmamoğlu ceketini çıkardı: Çıldırmaya devam etsinler onları çıldırtacağız

Konyalılar istedi, Ekrem İmamoğlu ceketini çıkardı: Çıldırmaya devam etsinler onları çıldırtacağız
Erzurum mitingine saldırı gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Konya'da yoğun ilgiyle karşılaştı.

Ekrem İmamoğlu, konuşmasında şunları söyledi:

"150 -200 kişiyi yuhlamaya bile değmez. Size Erzurumluların selamını getirdim. Bana taş atılmadı, millete taş atıldı, demokrasiye taş atıldı. Sivas''ta ve Çorum''da miting yaparken haber aldık, 40-50 belediye otobüsü miting yaapacağımız alana belediye tarafından çekildiğini öğrendik. Provokatör olacak, aranızda da olabilir. Zor zamanlardayız. Sizi provoke etmeye çalışanlar olacak. İyilik kazanacak.

Konya''nın bütün burada görev yapan polislere, ayaklarına taş değmesin. Bu süreci hazırlayan emniyet görevlilerine, mülki amirlerine teşekkür ediyorum. Erzurum''da bize teminat verildi. Havalimanından yola çıktık, giderken yolda biz ne yazık ki bir emniyet tedbiri görmedik. Malum izlediniz. Otobüsümüz vatandaşlara seslenirken 150-200 kişi öbür tarafta üstümüze taş atmaya başladılar. Çocukların, kadınların yaralandığını gördüm. Sukünete davet ederek oradan ayrılmak zorunda kaldım. Türk bayraklarıyla milletini selamlayan insanlara taş atan bu kişilerin Erzurumlu ile zerre ilgisi yoktur. O meydanı taşlarken süreci seyreden, bir şey yapamayan emniyet güçlerine emri veren emniyet müdürüdür. Başka kimse olamaz. Çok net. Demokrasi düşmanları şehre değil kara leke, toz bile konduramazlar.

Bu kirli kışkırtmaya kapılıp taş atan o gençleri tedavi etmeye geliyoruz biz. O gençleri kışkırtan makam ve mevki sahipleri, bunun içinde parti başkanı da olabilir. Bakanı, Valisi, şusu, busu... 14 Mayıs''ta evine gidecek.

Onların taşları, bu memleketin insanına, bu milletin hoşgörüsüne atılmıştır. Sakın korkmayın... Cesaret sevgi pıtırcığı olmaktan gelir. Benim en büyük cesaretim 86 milyon insanı tek tek sevmiyorsam namerdim. Çıldırmaya devam etsinler. Onları çıldırtacağız.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar