Konut ve otomobilde yeni dönem: İşte herkesin merak ettiği o hesap!

Konut ve otomobilde yeni dönem: İşte herkesin merak ettiği o hesap!
Türkiye'de yüksek enflasyonun bir türlü dizginlenememesi ev ve otomobil fiyatlarında fahiş artışlara neden olurken banka kredi faizlerinin artmasıyla yapılan hesaplar değişti. Peki ev ve araba almak için en doğru zaman hangisi?

Yıllardan beri kronik bir soruna dönüşen yüksek enflasyon sadece TÜİK'in tartışmalı hesaplamasında dizginlenebilirken birikim sahibi vatandaşlar ev ve otomobil almak için hangi zamanın daha doğru olacağını merak ediyor.

Özellikle büyükşehirlerde geçinebilmenin büyük bir başarı haline geldiği bir ortamda bir kesim de daha önce yapmış olduğu birikimi değerlendirmek istiyor.

Güvenli liman olarak görülen altında yaşanan son düşüşler, kimini faize para yatırmaya götürürken bir kesim de hisse senedini incelemeye almış durumda.

YÜKSEK ENFLASYON ONLARA YARADI

Son yıllarda doların TL karşısında aşırı değerlenmesi ve kredi faizlerinin düşük oluşu, özellikle peşinatı ve yeterli birikimi olanlar için ev ve otomobil alma konusunda büyük fırsat sağlamıştı.

Seçim sonrası ekonomi yönetiminin başına Mehmet Şimşek'in getirilmesi ile Merkez Bankası'ndan her ay düzenli açıklanan politika faizi artışı durumu tersine çevirmeye başladı.

BANKA FAİZLERİ ARTTI EV VE ARABADA HESAP ŞAŞTI

Alınan ekonomi kararlarıyla ilgili baştan beri "İç talebin düşeceği" yönündeki açıklamalarıyla dikkat çeken Bakan Şimşek, bankaların kredi faizlerini yükseltmesiyle yaşanacak sürecin haberini önceden vermişti.

En son otomobil bayilerinin sıfır araçlar için açıkladığı kampanyaları araştıranlar, otomobil almak için bir süre daha beklemede kalıp kalmama konusunda kararsızlık yaşarken faizlerdeki olumsuz görüntü sonrası konut almayı düşünenlerde bir süre daha düşüncede kalacak gibi görünüyor.

EV VE ARABADA FİYATLAR DEĞİŞİR Mİ?

Konut ve araç alımı yapma konusunda araştırma halinde olan vatandaşlar "doğru zaman" merakını taşırken fiyatlarda ciddi bir düşüş olup olmayacağı konusunda da net bir yanıt arıyor.

Dolarla ilgili sene sonu için öngörülen 30 TL seviyelerini, fiyat değerlendirmesi için yol gösterici olarak seçenler özellikle seçim öncesi için ev ve araba üzerinden al-sat yaparak elde edilen yüksek kârlı günleri arayacak gibi görünüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar