Öz vatanımızda kiralık evlere bile yabancıyız! Emlak’ta “Türkler aramasın, sadece yabancıya kiralık” dönemi

Öz vatanımızda kiralık evlere bile yabancıyız! Emlak’ta “Türkler aramasın, sadece yabancıya kiralık” dönemi
Arap zenginlerin Türkiye’de varlıklarını arttırmasıyla birlikte emlak sitelerinde “Türkler aramasın, sadece yabancıya kiralık” notuyla paylaşılan ilanların sayısı artmaya başladı.

EMLAK’TA “TÜRKLER ARAMASIN, SADECE YABANCIYA KİRALIK” DÖNEMİ

Halk enflasyon ve asgari ücret altında ezilmeye devam ederken, kafasını sokacağı kiralık ev bulmakta zorlanıyor. Vatandaş yüksek fiyatlı kiralık dairelere zaten yerleşemezken, konut sektöründe müşterilerin yabancılaşmasıyla Arap emlakçılar da sektörde yerini aldı.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre, mega şehirde, Esenyurt, Beylikdüzü ve Başakşehir ilçelerindeki Arapça ilanlar, sadece Arap müşterilere yönelik. Ayrıca bazı ilanlarda “Vatandaşlığa uygun” gibi ifadeler bulunuyor.

İstanbul Umum Emlak Komisyoncuları Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nizameddin Aşa, “Genelde daha proje halinde olan ve piyasaya sokulmayan işlerle anlaşıyorlar. Bu şekilde istedikleri gibi yüksek fiyattan satış yapabiliyorlar” dedi.

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan ise “Denetimsiz durumda olan bu işletmeler ayrıca yabancılara satış başta olmak üzere birçok iş ve işlemde mağduriyetlere yol açıyor. Hatta verdikleri yüksek ilanlar ile piyasayı bozuyor, fiyatların yukarı yönlü gidişine sebep oluyorlar” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar