Konut krizinde Esenyurt: Neden Esenyurt ihmal ediliyor?

Konut krizinde Esenyurt: Neden Esenyurt ihmal ediliyor?
İstanbul’un Esenyurt ilçesinde satın aldıkları konutların inşaat çalışmalarının bitmemesi nedeniyle yıllardır konutlarını alamayan vatandaşlara sürpriz isim destek verdi.

İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Esenyurt'ta yaşanan konut mağdurlarıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

"Bir ev alabilmek, onun için fedakârlık yapmak nasıl bir şeydir, bilir misiniz?" diyen Karabat, yaşanılan soruna dikkat çekti.

Konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Esenyurt mağdurları. Değerli arkadaşlar, bir ev alabilmek, onun için fedakârlık yapmak nasıl bir şeydir, bilir misiniz? Yıllar boyu biriktirirsiniz, çocuğunuza bir ev almak istersiniz, bazen çeyiz parasından, bazen emekli parasından fedakârlık yaparsınız. Esenyurt'ta böyle 20 binden fazla konut var; 100 bine yakın insanın yeni bir evde yaşama hayali var ve ne yazık ki belediyenizin verdiği garantiler var, ne yazık ki belediyenizin verdiği ruhsatlar var.

İnsanlar buna güvenerek evler almışlar ve ne yazık ki bir evde kiminle ortak olduğunu bilmeden üç kişiyle, dört kişiyle ortak olmuşlar. Bu Türkiye'nin gündeminde yeni değil, bugün söylemiyoruz, on yılı aştı, herkes biliyor, Esenyurt’ta yaşayan herkes biliyor, geçmiş Belediye Başkanınız biliyor, bakanlarınız biliyor.

Peki, siz Kiler’in Sapphire’ine Halk Bankasından batık krediler verirken, finans kaynaklarını oraya ayırırken -ya Allah aşkına- bu kaynakların bir kısmını Esenyurt’taki yoksul konut mağdurları için neden aktarmıyorsunuz, neden? Bunun önünde bir engel mi var?

Kaynağı yoksula aktarmanızın önünde hangi engel var? Getirin yasaları, burada hep beraber alkışlayarak çıkaralım, getirin hep beraber çıkaralım! Var mısınız buna siz? Yok. Bir şey daha soracağım sahi. Dünya 5’ten büyük değil miydi? Esenyurt’ta kimden korkuyorsunuz? O inşaat sahipleri, kim onlar? Kim? Korkuyor musunuz onlardan siz? Niye onlarla baş edemiyorsunuz?

Bir avuç çeteye mi teslim olacağız biz? Yakışır mı bu bize? Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hükûmetine, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanına bir inşaat mafyası sistemine, bir rant mafyası sistemine, düzenine teslim olmak yakışır mı, insanları mağdur etmek yakışır mı? Yakışır mı değerli arkadaşlar?

İnsanlar çeyiz paralarıyla ev almışlar ya! İnsanlar çeyiz paralarıyla ev almışlar, çocuklarını okula gönderememişler ve ev almışlar, hâlâ taksit ödüyorlar, almadıkları evin taksitini ödüyorlar, almadıkları evin taksitini ödüyorlar değerli arkadaşlar. Bu reva mıdır, bu insanlık mıdır? Bunu sorgulamak hepimizin ne yazık ki hakkıdır."

KAYNAK:KAMUGÜNDEMİ

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar