Konut fiyatları ile ilgili flaş gelişme! Ev fiyatlarında düşüş olacak mı?

Konut fiyatları ile ilgili flaş gelişme! Ev fiyatlarında düşüş olacak mı?
Konut sahibi olmak isteyen milyonlarca kişinin merakla beklediği açıklama geldi. Emlakjet, 400 bine ulaşan satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan veri tabanında gerçekleşen hareketler doğrultusunda nisan ayı emlak verilerini yayınladı.

DENİZ DALLI-GÜNBOYU

Emlakjet araştırmasına göre konut satın almak isteyenlerin yüzde 58,9'u bu planını seçimler sonrasına erteledi.

SATIŞ RAKAMLARI GERİLEDİ

Buna göre, Türkiye genelinde konut satışları martta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 36,6 azalarak 85 bin 652 olurken, ipotekli konut satışları yüzde 16,5 azalışla 25 bin 262'ye geriledi. İpotekli satışlar toplamın içerisinden yüzde 25 pay aldı. Bununla birlikte Türkiye genelinde ilk el konut satış sayısı, nisanda yüzde 26 azalarak 26 bin 952 oldu.

Emlakjet verilerine göre kiralık konutlara talepte artış devam ederken, nisanda konut arayanlarda kiralık ve satılık oranları yüzde 50-50 olarak gerçekleşti.

FİYATLARDA DÜŞÜŞ BEKLENTİSİ

Emlakjet'in düzenli olarak gerçekleştirdiği gayrimenkul talepleri verilerinde nisan ayında seçimin tercihlere etkisi araştırıldı. Buna göre, konut satın alma planı yapanların yüzde 58,9'unun bu planını seçimlerden sonraya ertelediği tespit edildi.

Yaşanan bu değişimde en önemli neden ise seçim sonrasında gayrimenkul fiyatlarındaki düşüş beklentisi oldu. Araştırmaya katılanların yüzde 56,25'i seçimden sonra gayrimenkul fiyatlarında düşüş beklediğini dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar