Konu deprem olunca akla ilk gelen isimlerden... Şener Üşümezsoy'dan ezber bozan İstanbul depremi çıkışı

Konu deprem olunca akla ilk gelen isimlerden... Şener Üşümezsoy'dan ezber bozan İstanbul depremi çıkışı
Prof. Dr. Şener Üşümezsoy beklenen Maramara depremi ile ilgili ezber bozan bir açıklama yaptı. Üşümezsoy, “İstanbul depremi bir spekülasyon, fay zaten kırıldı. Marmara deprem riskinin en düşük olduğu bölge” dedi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen 2 büyük depremin ardından gözler olası Marmara depremine çevrildi.

Beklenen Marmara depremi ile ilgili birbirinden farklı uzman isimler teorilerini dile getirirken, olası depremin İstanbul üzerinde bırakacağı ağır hasar da gözler önüne seriliyor.

Deprem konu olunca akla ilk gelen isimlerden biri olan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy beklenen Marmara depremi ile ilgili tüm uzmanların aksine farklı bir açıklamada bulundu.

“İSTANBUL MARMARA TÜRKİYE'NİN DEPREM RİSKİNİN EN DÜŞÜK OLDUĞU BÖLGEDİR”

İstanbul depreminin bir spekülasyon olduğunu ifade eden Üşümezsoy açıklamasında şu ifadeler yer verdi:

“Kuzey Marmara kenarında boydan boya kırılacak bir fay var diyorlar. Aslında orası ölü bir fay ve bir uçurum. Kuzey Anadolu fayı uçurum gibi hareket etmiyor, yanal davranıyor. Bunu anlamadan yorumlar yapıldı.

O zaman bizleri üç tane yedinin üzerinde deprem bekliyor. Hemen 30 yıl içinde yüzde 65 veya 2 tane 7.4’lük deprem gelecek diye bilimsel dergilerde yazdılar.

Biz de dedik ki hayır ne kuzeyden ne ortadan geçen fay yok. 99 depreminde kırılan fay gelip Yalova'ya kadar kırıldı.

İstanbul Marmara Türkiye'nin deprem riskinin en düşük olduğu bölgedir. Olaylar beni kanıtlıyor. Depremden hemen sonra 2 ay içinde 8’lik deprem olacak diyorlardı. Ne oldu? 2 sene içinde fazla olur diyordu, ondan sonra on sene içinde mutlaka olur diyordu şimdi otuz sene geçti. Ama şimdi de diyorlar ki elli sene sonra olacak.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar