Konteyner kentte uyuz ve ishal vakaları başladı!

Konteyner kentte uyuz ve ishal vakaları başladı!
Osmaniye'de konteyner kentte kalan depremzedeler sürekli kesik olan su nedeniyle çocuklarda ishal ve kusma şikayetlerinin başladığını, uyuz vakalarının olduğunu duyurarak sorunlarına çözüm getirilmediğini söyledi.

Selahattin Demirel / Günboyu

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkımların v ecan kayıplarının görüldüğü Osmaniye'de depremzedeler yaşama tutunmaya çalışıyor.

Büyük felaketi yaşayan vatandaşlar için kurulan konteyner kentte Sol Haber'in aktardığına göre çok sık su kesintileri yaşanıyor. Gerekçesi gösterilmeyen kesintilerin çok sık meydana gelmesi bölgede uyuz vakalarına ve hijyen sorunlarına neden olurken bir salgının ortaya çıkma ihtimali de depremzedeleri tedirgin ediyor.

ÇOCUKLARDA İSHAL VE KUSMA

Konteyner kentte yaşayan vatandaşlar konuyu belediyeye bildirmelerine karşın herhangi bir çözüm getirilmemesinden şikayetçiler.

Su kesintileri hijyen sorununu ortaya çıkarırken konteyner kentteki bazı çocuklarda ishal ve kusma belirtilerinin yaşandığı belirtiliyor.

"ŞİKAYET EDİNCE GELİYOR, SONRA KESİLİYOR"

Konteyner kentte yaşayan bir depremzede "Bir buçuk aydır devamlı kesilen sularımız var. Gece ayrı kesiliyor, gündüz ayrı. Belediyeyi arıyoruz, şikayet ediyoruz. Biz şikayet ettikten bir saat sonra sular geliyor, iki saat sonra tekrar kesiliyor." dedi.

"KONTEYNERDE YILAN GÖRDÜK"

Depremzede sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

"Çamaşırhanede uyuz salgını olduğu söylendi. Çamaşırhane bir hafta kapalı kaldı. Bir hafta sonra tekrar açıldı ama konteyner genelinde bir ilaçlama yapılmadı. Yılan gördük konteynerin altında. Bir ana, iki tane yavru yılan gördüm. İtfaiye ekiplerini çağırdık, itfaiye ekipleri geldi fakat hiçbir şekilde müdahale yapılmadı. İtfaiye ekipleri yılanı yakalayamadı. Daha sonra belediyeye bildirildi, belediyeden 'ilaçlama yapacağız' dediler ama yapmadılar. Biz yılanları göreli iki hafta oldu ama henüz hiçbir ilaçlama ne yılan için ne uyuz salgını için yapıldı.

"SÜREKLİ BELEDİYEYİ ARIYORUZ"

Sularımız sürekli kesik. 12-13 saat, 2 gün 3 gün boyunca kesik olan sularımız oluyor. Ve bu sürede çocuklarımız klozette su bulamıyor, ellerini yıkayamıyor. Çamaşırlarımızı, bulaşıklarımızı yıkayacak su bulamıyoruz. Çocuklarda ishal ve kusma yayılmaya başladı yeni yeni. Şimdiye kadar dört çocukta ishal ve kusma şikayeti oldu çevre komşularımızdan ama hijyen hâlâ yok. Sürekli belediyeyi aramak zorunda kalıyoruz."

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar