Kök hücre otizmde tedavi yaklaşımını değiştiriyor

Kök hücre otizmde tedavi yaklaşımını değiştiriyor
Kök hücre uzmanı Prof. Dr. Erdal Karaöz, otizm tedavisinde kök hücrenin önemli bir rol oynayabileceğini vurguladı.

Liv Hospital tarafından Türkiye Otistiklere Destek ve Eğitim Vakfı ile iş birliği yapılarak düzenlenen etkinlikte, Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Hakkı'nın "Sevgi, Genetik, Sağlık" temalı resim sergisi büyük ilgi gördü. Sergi, 28 Nisan tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Prof. Dr. Karaöz, otizm spektrum bozukluğunun artış gösterdiğine dikkat çekerek, bu hastalığın genetik kaynaklı olduğunu ve sinir hücrelerindeki bağlantı bozukluğuyla ilişkili olduğunu belirtti. Tedavisinin tamamen mümkün olmadığını ancak kök hücre tabanlı tedavilerin umut vaat ettiğini ifade etti. Bu tedavilerin özellikle ağır vakalarda erken yaşlarda uygulandığında olumlu sonuçlar verdiğini söyledi.

Prof. Dr. Karaöz'e göre, kök hücrelerin otizm üzerindeki olumlu etkileriyle ilgili yapılan araştırmalar umut verici sonuçlar ortaya koyuyor. Ancak hastalığın tamamen tedavi edilebilir bir hastalık olmadığını ve derecelerinin olduğunu belirtti. Bununla birlikte, kök hücre tedavilerinin bazı davranışsal iyileşmeler sağladığına dair raporlar bulunduğunu ekledi.

Sergide eserleri sergilenen Prof. Dr. Sema Hakkı ise resim yapmayı ve insanlarla iletişim kurmayı sevdiğini ifade etti. Resimlerinden elde ettiği gelirle ihtiyaç sahibi çocuklara tedavi imkanı sağlamayı hedeflediğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar