Kocaeli diken üstünde

Kocaeli diken üstünde
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Sayın Nusret Acur beraberinde heyetiKörfez İlçe Başkanımız Sn. Mehmet Candemir, İl Başkan Vekilimiz Sn. Kaan Dilmen, İl Muhasibimiz Sn. Cihan Bahadır Yaşar, Derince Belediye Meclis Üyemiz Sn. Levent Alpak ile birlikte Derince’de Toprak Mahsulleri Ofisi’nde gerçekleşen patlama yerine giderek yetkililerden bilgi aldı.

KOCAELİ-AHMET SUİCMEZ-GÜNBOYU

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Sayın Nusret Acur beraberinde heyeti

Körfez İlçe Başkanımız Sn. Mehmet Candemir, İl Başkan Vekilimiz Sn. Kaan Dilmen, İl Muhasibimiz Sn. Cihan Bahadır Yaşar, Derince Belediye Meclis Üyemiz Sn. Levent Alpak ile birlikte Derince’de Toprak Mahsulleri Ofisi’nde gerçekleşen patlama yerine giderek yetkililerden bilgi aldı. Sonrasında Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diledi ve geçmiş olsun mesajı yayınladı

whatsapp-image-2023-08-08-at-14-59-44.jpegAcur, Yaşananlarla ilgili basın açıklaması yaptı,

Derince Limanı’nda Toprak Mahsulleri Ofisi silolarında meydana gelen patlama, Kocaeli kenti olarak diken üstünde yaşadığımız gerçeğini bir kez daha ortaya koymuştur. Yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarken, önümüzdeki süreçte meydana gelebilecek benzer olayların çok daha vahim hadiselere neden olabileceği yönünde kaygı yaşadığımız ifade etmek istiyoruz.

ÇED RAPORLARI

İzmit Körfezi AK Parti döneminde ne yazık ki halkın elinden alınmış, adeta sermayeye peşkeş çekilmiştir. İşini Ankara’da gören dev sanayi kuruluşları, olumsuz ÇED raporlarına rağmen dolgu üzerine dolgu yapmış, büyüdükçe büyümüştür. Körfezimizin her yanı kimyasal tanklarla dolmuştur. Bu durum da beraberinde büyük riskleri getirmiş, bölge halkının korku içinde yaşamasına sebebiyet vermiştir.

PATLAMA RİSKİ YÜKSEK

Şu gerçeği biliyoruz: Bugün İzmit Körfezimizde patlama riski olan birçok tesis bulunmaktadır. Plansız ve düzensiz büyüyen bu dev tesislerde patlama riski her geçen gün artmaktadır. Hiçbir denetime tabi tutulmayan ve Ankara’daki ilişkileri nedeniyle Kocaeli’yi parsel parsel 49 yıllığına kiralayan şirketler nedeniyle Kocaeli adeta bir bombanın üzerinde oturmaktadır.

Gerek bakanlıklar gerekse de yerel yönetimler nezdinde patlama riskine dönük kentin risk haritasının çıkarılması, olası bir patlamada gerek müdahale gerekse de kaçış noktasında yapılması zorunlu olan çalışmalar şimdiden planlanmalıdır. Son patlama göstermiştir ki, Kocaeli’nin tıpkı deprem gerçeği gibi yangın ve patlama riski vardır. İvedilikle çalışma yapılmalıdır. Bu çerçevede son silo patlamasını bir uyarı olarak görmeliyiz. Açıklamasında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar