KKTC sahillerine bir cansız beden daha kıyıya vurdu!

KKTC sahillerine bir cansız beden daha kıyıya vurdu!
KKTC sahillerine bir cesedin daha vurmasıyla, 8 Ocak ile 22 Şubat tarihleri arasında kıyıya vuran ceset sayısı 7'ye yükseldi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) sahillerinde bir cansız beden daha tespit edildi. Son tespit edilen cansız beden ile 8 Ocak ile 22 Şubat tarihleri arasında kıyıya vuran ceset sayısı 7'ye yükseldi. KKTC Polis Basın Subaylığı, dün Esentepe kıyısından yaklaşık 20 mil açıkta denizde Sahil Güvenlik ekipleri tarafından cansız bir erkek bedeni bulunduğunu açıklayarak cansız bedenin kimlik tespitinin henüz yapılmadığını kaydetti. Sahillere vuran cansız bedenlerin Avrupa Birliği (AB) ya da Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) tarafından Akdeniz'e açılan düzensiz göçmenlere ait olduğu düşünülüyor.

1 AYDA 5 CESET...

KKTC sahillerine 8, 14, 22 ve 31 Ocak tarihlerinde toplam 5 kişinin cansız bedeni bulunmuştu. İlk ceset, 8 Ocak'ta yerel saatle 13.15 civarında Bafra oteller bölgesinde kayalıklar üzerinde bulunmuş, çürümeye başlamış ve bir kadına ait olduğu belirlenmişti. İkinci ceset ise 14 Ocak'ta Dipkarpaz'da bulunmuştu.

z1stoksqdukcmkjmtcg0za.webp

KKTC Polis Basın Subaylığı, yerel saatle 09.30 civarında Dipkarpaz'daki Piknik Burnu mevkiinde kayalıklar üzerinde bulunan cesedin bir erkeğe ait olduğunu açıklamıştı. Üçüncü ceset ise 22 Ocak'ta Dipkarpaz'ın Şelonez bölgesinde bulunmuş, polis tarafından kadına ait olduğu tespit edilmişti. Cansız bedenlerin kimlikleri henüz belirlenememişti. Polis, 31 Ocak'ta Girne'ye bağlı Çatalköy bölgesinde sahile vurmuş 2 erkek cesedi bulunduğunu duyurmuştu.

Ayrıca, 5 Şubat tarihinde Dipkarpaz'ın kuzey sahil şeridinde İncirler mevkiinde vücut bütünlüğü tamamen bozulmuş bir cansız beden bulunmuş ve kimlik tespiti yapılamamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar