Kızılhaç'tan Gazze açıklaması: Açlık riski her geçen gün artıyor

Kızılhaç'tan Gazze açıklaması: Açlık riski her geçen gün artıyor
Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Jagan Chapagain, sosyal medya aracılığıyla Gazze'deki alarm verici durumu paylaştı.

Chapagain, "Gazze'de ciddi bir gıda güvensizliği yaşanıyor" diyerek, bölgede yaklaşık nüfusun %80'inin acil veya yıkıcı gıda güvensizliğiyle mücadele ettiğini ve bu durumun açlık riskini her geçen gün artırdığını belirtti.

Filistin Kızılayı'nın raporlarına dayanarak, barınma merkezlerinde bulunan 1 milyondan fazla çocuk ve yaşlının dehidrasyon, sindirim sistemi hastalıkları, solunum yolu enfeksiyonları ve cilt hastalıklarının yanı sıra anemi riskiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Chapagain, Gazze'deki insanların her gün bu acı gerçeği yaşadığını dile getirdi.

Chapagain, insani yardımların güvenli ve engelsiz bir şekilde dağıtılması için çağrıda bulunarak, insanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için hayati önem taşıyan bu yardımların kesintisiz olarak sağlanması gerektiğini vurguladı. Gazze'deki gıda güvensizliği ve açlık riski konusunda acil çözümlere ihtiyaç olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar