Kırmızı ete yüzde 30 indirim yapıldı

Kırmızı ete yüzde 30 indirim yapıldı

Kasaplar, kırmızı et fiyatlarında yüzde 30'luk bir indirimle dana etini kilogram başına 350 TL'den, dana kıymanın kilogramını ise 390 TL'den satışa çıkardı.

Samsun'un Terme ilçesindeki kasaplar, kırmızı et fiyatlarında yüzde 30 indirim yaparak vatandaşlara uygun fiyatlarla et temin etmelerini sağladı. Bu ortak fiyat tarifesine göre, dana kemikli et 450 TL'den 350 TL'ye, dana kemiksiz et 550 TL'den 390 TL'ye, dana kıyma ve kuşbaşı eti ise 550 TL'den 390 TL'ye geriledi.

Kasap işletmecisi Rıfat Alemdar, tüm ürünlerin helal kesim ve yetkili sertifikalarla satıldığını belirtti ve ekonomik şartlar nedeniyle kırmızı ete ulaşmanın zorlaştığını vurguladı. Et tedarikçilerinin desteğiyle ortak fiyatlarla kaliteli eti vatandaşlara sunmayı amaçladıklarını söyledi. Kampanyalarının 3. gününde büyük bir rağbet gördüklerini de ekledi.

Serkan Orman ise indirimden memnuniyetini dile getirerek, alışverişinin fiyat avantajıyla daha uygun olduğunu belirtti. Bu durumun tarım ve hayvancılığın önemli olduğu ülkemizde kırmızı etin hak ettiği fiyat seviyelerine geri döndüğünü ifade etti.

Samsun'daki kasaplardan kırmızı ete yüzde 30 indirim İhlas Haber Ajansı