Kırıkkale Üniversitesi'nde ikinci öğretim kapatıldı!

Kırıkkale Üniversitesi'nde ikinci öğretim kapatıldı!
Kırıkkale’de görev yapan memurların kamu da derece yükseltmek için öncelikli tercihi olan Kırıkkale Üniversitesinde ki ikinci öğretim fırsatından yararlanarak kendilerine bu imkânı sağlıyorlardı. Kırıkkale’de görev yapan çalışanların büyük çoğunluğu ikinci öğretim ile okullarından mezun olarak üniversite diploması alarak derecelerini yükseltmişlerdi. Kırıkkale Üniversite’sinin aldığı karar ile bu uygulamaya son vermesi en çok gelecek planı yapan çalışanları olumsuz etkiledi.

KIRIKKALE-SAVAŞ ATICI-GÜNBOYU

Kırıkkale Üniversitesi sonrası özellikle Meslek Yüksek Okulunda öğrenci sayısının yarı yarıya azalacağına dikkat çekiliyor. Meslek yüksek okulunun ikinci öğretiminde, gündüz öğretimi gören öğrenci sayısıyla eşit olması ise bu konuda dikkatleri çeken en önemli konu oldu.

Kırıkkale’de Çırak Okulu okuyan şehrin zeki öğrencileri yıllarca hem MKE de çalıştı hem de üniversite de eğitimlerini tamamlayarak önemli mevki ve makamlarda yer aldılar. Kırıkkale de özellikle avukatların büyük kesimin böyle olmasını hafızasında bu derece de etkili örnekleri ile yaşarken Kırıkkale Üniversitesinin Fakültelerde ise 6 bölüm ile birlikte Meslek Yüksek okulunda bulunan ikinci öğretiminde kapatılmasıyla birlikte hem çalışıp hem okumak isteyen özellikle Kırıkkaleli ve Ankaralı gençlerin hayal kırıklığına neden oldu.

Kırıkkale Üniversitesi Fakültelerinde bulunan ikinci öğretim kapatılan bölümler; Fransızca Mütercim ve Tercümanlık, İktisat, Maliye, Siyaset Bilimi ve Kamu yönetimi, Uluslararası ilişkiler ve Makine Mühendisliği. Beraberinde Meslek Yüksek Okuluna bağlı birimlerdeki İkinci öğretimlerin tamamı kapatıldı

SİYASETÇİLER BİLGİLENDİRİLMEDİ

Kırıkkale Üniversitesinde ikinci öğretimin kapatılması konusunda siyasetçilerinde hiçbir bilgi ve açıklama yapmaması ise dikkat çekti. Özellikle milletvekilleri Mustafa Kaplan, Halil Öztürk ve Ahmet Önal’a konu hakkında bilgilendirilme yapılmadığı dile getiriliyor. Şehrin seçilmişlerinin dahi bilgilendirilmeden böyle karar alınması ise, Kırıkkalelilerin üniversite yönetimi tarafından muhatap olarak alınmaması olarak yorumlandı. Siyasetçilerin konuyla ilgili sessiz kalmasını da bilgilendirilmediğine işaret sayıldı.

ŞEHRİN EKONOMİSİNİ OLUMSUZ ETKİLEYECEK

Kırıkkale Üniversitesinin ikinci öğretimi kaldırmasıyla birlikte öğrenci sayısında yaşanacak büyük düşüşün şehrin ekonomisini de olumsuz etkileyeceği kaçınılmaz gerçek. Özellikle Öğrenci sayısının artması beklenerek öğrenciye yönelik yatırım yapan iş insanlarının büyük maliyetli riskler almasına karşın öğrenci sayısının düşüşüyle birlikte olumsuzluk yaşayacakları dile getiriliyor. Özellikle öğrencilerin konaklama, yeme içme ve ihtiyaçlarını giderme konusunda yatırım yapan iş insanlarının öğrenci sayısından olumsuz yönde etkileneceği düşüncesi ile karamsarlığa kapılması dikkat çekiyor. Apart,- yurt işletmecileri, kafe sahipleri, lokantalar, fast foodlar, kırtasiyeciler öğrenci sayısında ki azalmadan kaynaklı ekonomik zorluklar yaşayacakları ifade ediliyor

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar