Kira fiyatları düşecek mi? Uzman isim iktidarın konut planını böyle açıkladı

Kira fiyatları düşecek mi? Uzman isim iktidarın konut planını böyle açıkladı
Sürekli artan kira fiyatlarına henüz çözüm bulunamazken, Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp, kiraların düşeceği formülü açıkladı.

SERPİL DEMİR-GÜNBOYU

Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp, "Cumhurbaşkanının yeni dönemde yapılacaklarla ilgili açıklayacağı çalışmaların başında gayrimenkul alanında birçok müjde vereceğini düşünüyorum" dedi. Alp, tamamlanacak TOKİ konutlarının kiraları da düşüreceğini açıkladı.

Hükümetin kurulmasının ardından özellikle inşaat sektörü ve gayrimenkul satışlarında hızlanmanın yaşanacağını belirten Şule Alp, "Seçim dönemini artık geride bıraktık. Belirsizlik son buldu ve yatırımcı artık önünü görüyor. Gayrimenkul alanında yatırımcı artık arayış içine girdi. Seçimin hemen ardından gayrimenkul üzerine faaliyet gösteren işletmelerde yüzler gülmeye başladı. Hükümetin kurulmasının ardından öncelikle gayrimenkul üzerine kredilerde faiz oranlarının daha makul oranlara çekilmesi gerekiyor. Bu sayede yatırım ve satışlar hızlanacaktır. Vatandaşlarımız uygun faizlerle evlerini almak istiyor. Faizlerin düşmesi durumunda fırsatçılara da geçit verilmemelidir. Gayrimenkul fiyatlarında artış mutlaka takip edilmelidir. Vatandaşlarımız düşük faizli aldığı eve fazla para ödememelidir" ifadelerini kullandı.

Alp, "TOKİ konutlarının inşaatları birçok şehirde sürüyor. Bu büyük projeler tamamlandığında yeni evlerine geçecek vatandaşlarımızın boşaltacakları kiralık evler de piyasayı rahatlatacaktır" dedi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar