Kimseden mantıklı bir öneri gelmeyince, AKP kurmayları sokak hayvanları için çözümü dış güçlerden buldu

Kimseden mantıklı bir öneri gelmeyince, AKP kurmayları sokak hayvanları için çözümü dış güçlerden buldu
Türkiye'de son yılların en çok tartışılan meselelerinden olan başıboş sokak hayvanlarıyla ilgili AKP'den yeni bir hazırlık geliyor.

Sokaklardaki başıboş köpekler için mesaiye başlayan hükümet, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ile istişarelerde bulunarak mevzuat değişikliği üzerine çalışma yürütüyor.

Türkiye Gazatesi'nde Emran Özcanın haberine göre, bu konuda, Avrupa ülkelerindeki uygulamalara benzer adımların emsal alınarak yeni bir çalışmanın Türkiye'ye entegre edilmesi için görüşmeler devam ediyor. Ayrıca sorumluluklarını yerine getirmeyen belediyelere yeni yaptırımlar getirilmesi de planlanıyor. Özellikle barınak konusunda adım atmayan yerel yönetimlere caydırıcı cezalar getirilmesi hedefleniyor.

"TEPKİLERİN ARKASINDA MAMA LOBİSİ VAR"

AKP'li yetkililer: "Bu işi bir an önce halledeceğiz çalışmalarımızda somut adımlarla ilerliyoruz. Talep vatandaşımızdan geliyor ancak harekete geçtiğimizde ses başka yerlerden çıkıyor. En çok itiraz mama lobisi'nden yükseliyor. Lobinin Türkiye'deki pazar büyüklüğü 1 milyar dolara yakın. Bazı şeylerin farkına varmamız lazım" ifadelerini kullandı.

HAPİS CEZASI GELEBİLİR

Örnek gösterilen bazı batı ülkelerinde cezalar şöyle: Evcil hayvanını sokağa terk edene Fransa'da 3 yıl hapis cezası ve 45 bin Euro, Almanya'da 3 yıl hapis ve 25 bin Euro, İtalya'da 10 Euro ceza veriliyor. Katı kurallar uygulanarak sokaktaki başıboş hayvanların popülasyonunun artmasının önüne geçiliyor.

KISIRLAŞTIRMAK MALİYETLİ

Türkiye'de de köpeklerin kısırlaştırılması yönünde fizibilite çalışmaları yürütülüyor, raporlar hazırlanıyor. Fakat kısa vadede kısırlaştırmanın çözüm olmayacağı aktarılıyor. Maliyeti de oldukça yüksek. Bu işlemin taban fiyatı 5 bin TL. Türkiye'de de yaklaşık 8 milyon sokak köpeği var bu açıdan maddi külfeti yüksek bir işlem.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar