Kılıçdaroğlu'ndan Rusya'ya sert tepki: "Elinizi Türk'ün devletinden çekin"

Kılıçdaroğlu'ndan Rusya'ya sert tepki: "Elinizi Türk'ün devletinden çekin"
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Rusya'ya sert sözlerle yüklendi. Günlerdir siyaset gündemini meşgul eden kumpasların arkasında Rusya'nın olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ikili ilişkiler için kritik uyarıda bulundu.

Özlem Baran / Günboyu

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere günler kala siyaset gündeminde yer alan montaj konuşmalar, kaset iddiaları vb söylemlerin kaynağı merak edilirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu söz konusu tartışmalar için Rusya'yı suçladı.

Seçimlerden sonra dış politikada Batı ile daha iyi ilişkiler hedeflendiğini açıklayan Kılıçdaroğlu, bir süredir Rusya'nın bu durumdan rahatsızlık duyabileceğine yönelik sinyaller olduğunu belirtirken, son yaptığı paylaşımda söz konusu saldırıların doğrudan Rusya destekli gerçekleştirildiğini iddia etti.

"ELİNİZİ TÜRK'ÜN DEVLETİNDEN ÇEKİN"

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, Sevgili Rus Dostlarımız, Dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, Deep Fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk’ün devletinden çekin. Biz hala işbirlikten ve dostluktan yanayız." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, söz konusu ifadeleri Rusça olarak da paylaştı.

rusca-1.jpg

rusca-2.jpg











YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar