Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Sezgin Tanrıkulu tepkisi: 'Bu işleri hala SADAT'la mı görüyorsun?'

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Sezgin Tanrıkulu tepkisi: 'Bu işleri hala SADAT'la mı görüyorsun?'
TSK'yla ilgili iddiaları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu için "Gereken dersi devlet olarak da yargı olarak da verme mükellefiyetimiz var" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan tepki geldi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a "Devlet olarak' derken, kastın nedir? Bu işleri hala SADAT’la mı görüyorsun?" diye sordu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, hakkında soruşturma başlatılan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile ilgili "Gereken dersi devlet olarak da yargı olarak da verme mükellefiyetimiz var." sözlerine tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun X hesabından konuyla ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Erdoğan, Milletvekilimiz Sezgin Tanrıkulu için 'Gereken dersi devlet olarak da yargı olarak da verme mükellefiyetimiz var.' demişsin. 'Devlet olarak' derken, kastın nedir?

Tehdit mi ediyorsun? Bu işleri hala SADAT’la mı görüyorsun? Siyasi ve ahlaki meşruiyetinin olmadığının farkındasın, buna göre davranıyorsun. Ancak bulunduğun makam adaleti emreder. Unutma, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir.

SADAT’la yol yürüyen Saray devleti ise 'Adalet mülkün temelidir.' sözünden mal-mülk anlayanların, AYM kararlarını dahi tanımayıp, yargıya talimat verenlerin oluşturduğu bir kötülük organizasyonudur. Hangisini temsil edeceğine karar ver."

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar