Kılıçdaroğlu, Uşak’ta binlerce kişilik kalabalığa seslendi: ''Kul hakkı yemeyeceğim!''

Kılıçdaroğlu, Uşak’ta binlerce kişilik kalabalığa seslendi: ''Kul hakkı yemeyeceğim!''
14 Mayıs seçimlerine haftalar kala, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak'ta binlerce kişiden oluşan kalabalığa seslendi. 'Sana Söz' sloganı ile seçim kampanyasını yürüten Kılıçdaroğlu, "Kul hakkı yemeyeceğim" ifadelerini kullandı.

Aziz Muhammet Ulubaş 


Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı yardımcıları adayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Savaş Uşak Atatürk Anıtı önünde miting gerçekleştirdi. On binlerce kişinin katılım gösterdiği miting büyük bir coşku ile yapıldı. “Biz Kemal geliyoruz” diyen Kemal Kılıçdaroğlu, Kul hakkı yiyenlerle oy verecek misiniz, vermeyin o günaha ortak olmayın dedi. 



“TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARİHİNDE BÖYLE BİR İTTİFAK OLMADI”

Miting alanında konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, “Vallahi müthiş gözüküyor burası Uşak’ın ucu gözükmüyor. Birazdan bu meydan 13. Cumhurbaşkanını ağırlayacak Uşak’a da bu yakışır. Şimdi ben bir şey anlatacağım. Ben Uşak’a o kadar yakınım ki benim doğumumdan beri bana Uşak’a bu yakışır denir. Karadeniz de erkek çocuğuna uşak denir. Adaş sayılırız. Bu güzel kentin evladı geldi dertleşmeye, sohbet etmeye geldi. Geleceğe hep beraber umut saçmaya geldi. Çok güzeliz. Ekip muhteşem. Cumhurbaşkanımızla yola çıkan Mansur Başkanımı ayarladınız şimdi ben varım. Burada olmayan diğer ittifak partilerimiz var. Büyük bir kadroyuz, hazırız, yönetmeye ve bu memlekete adalet eksenine oturtmaya gençlerimize, emekleriyle elde edeceği geleceğe hazırız. En büyük ekip tam da bu memleketin 86 milyon insanımızın evladı. Biz bu memleketin evlatlarıyla bu memleketi yönetmeye geliyoruz, bir avuç insanla değil. Güvencemiz büyük. Türkiye Cumhuriyeti demokrasi tarihinde böyle bir ittifak olmadı. Ben bu ittifakın tadını biliyorum. Cumhurbaşkanımın çok güzel organizasyonun düzenledi. Buradan da anmalıyım Meral Akşener e teşekkür ederim. Böyle güzel bir ittifakla başlayan bir süreç bize İstanbul’lu kazandırdı. Bu ittifak Türkiye’nin geleceğini kazandıracak” dedi. 



“KUL HAKKI YİYENLERE OY VERCEK MİSİNİZ? BU GÜNAHA ORTAK OLMAYIN”

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise; “Sandığa gideceksiniz ve Türkiye ye yeni bir dönemi başlatacaksınız söz mü? Onlar beşli çeteler için çalışıyorlar Bay Kemal sizler için çalışıyor. Taşeron iççileri rahat olsun güven içinde çalışacaklar. Aynı zamanda emeklilere Kurban Bayramı’nda asgari ücret kadar ücret verilecek dedim para yok dediler, küçük bir miktar verdiler. Kurban Bayramı’nda bütün emekliler 15 Bin TL’yi hesaplarında görecekler. Her an koro halinde bağırdılar sen beşli çetenin yanında bulunuyorsun ben millete bulunacağım. Beşli çetenin yediği bütün paraları getireceğim bu milletin cebine koyacağım. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın çünkü Bay Kemal in saray hevesi yok. Bay kemal gidecek Dolmabahçe’de oturacak. Söz veriyorum. Hiçbir kimsenin kimliğini sorgulamadığım, kimsenin inancını sorgulamayacağı, Allah ile kula arasın da ki ilişkiye kimse sorgulayamaz. Şimdi bize arada bir de milliyetçilik dersi vermeye kalkıyorlar siz kim milliyetçilik kim? Bizim iki kırmız çizgimiz var. Bir bayrağımız, iki vatanımız. Onun dışında herkesle konuşuruz. Bayrak ve vatan için gözümü kırpmadan ölüme gideriz. Tank Palet fabrikasını Katarlılara sattılar bir hafta içinde alıp ordumuza teslim edeceğim. Bu zamana kadar Türkiye Cumhuriyeti’ne hakaret eden biri bu ülkeye para dilenmek için gitmemiştir. Bay Kemal bu ülkenin bayrağının vatanın itibarını bütün ortamlarda koruyacak egemen güçler karşısında diz çökmeyecektir. Biz Mustafa Kemal in geleneğinden geliyoruz. Biz Mustafa Kemal’in ne olduğunu bilen gelenekten geliyoruz. Ayrıca siyasete girdiğim gün mal varlığımı kendi internet siteme koydum, benim mal varlığım buradadır eşimin yüzüğüne kadar koydum kimsenin şüphesi olmasın. 




Burada bir pankart var Bay Kemal ben geliyorum diye. Geliyoruz. Hiç şüphe etmeyin. Ekrem başkan ve Mansur başkan sizinle oldular. Diğer cumhurbaşkanı yardımcıları ile bir arada olacaklar. Hiçbirimizin bireysel beklentisi yok. Hepimizin beklentisi bu ülkeye demokrasiyi yeniden getirmek. Çiftçiyle toprağı barıştıracağız, mazotu vereceğiz, KDV’siz mazotu vereceğiz, esnafı güçlendireceğiz, ev hanımları sizin de derdinizi biliyoruz aile desteği sigortası ile bütün ailelere destek vereceğiz Sizin hesabınıza para yatacak. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Ayrıca bazı hanım kardeşlerim dediler ki, ‘bize altın hesabı açabiliriz misin’ nakit para olmasa size altın hesabı açığız bunu da sönün veriyorum. Hiçbir çocuğun yatağa aç girdiği, elektriği, suyu ödemediği bir Türkiye istemiyoruz. Kul hakkı yiyenlere oy verecek misiniz? Asla oy vermeyelim günaha asla ortak olmayız. Biz Kemal geliyoruz. Yiğitlerle beraber alan çıktık her sorunu çözeceğiz” dedi.

“UŞAK HER ŞEYİYLE 14 MAYIS’A HAZIR”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mansur Yavaş ise “Uşak her şeyiyle, A’dan Z’ye kadar 14 Mayıs’a hazır. Artık asık suratlılardan, insanı azarlayanlardan, kibirlilerden bıktık. Ağzından bal damlayan bir yönetime ihtiyacımız var. 31 Mart’tan önce de aynısını yaşadık, 31 Mart’tan önce de aynı şeyler söylendi. Bunlar idare edemez gibi bir sürü karalama. Şimdi de aynısı söylüyorlar. Ama nasıl idare edebileceğimizi en güzel şekilde 11 belediye başkanımız ve Millet İttifakı’nın diğer belediye başkanları gösteriyorlar” dedi. 



“2018’DEN BERİ HERKESİ TERÖRİST İLAN ETTİLER”

Ankara’da bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yavaş, iktidara sert sözlerle yüklendi. Yavaş, “Oy vermeyen herkes terörist ya, o kadar çok terörist var ki Sayın Soylu’ya göre 80 tane kaldı. 2018’den berri kendileri gibi düşünmeyen herkesi o kadar çok terörist ilan ettiler ki bıktık artık” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar