Kılıçdaroğlu, seçim yenilgisini böyle yorumladı: "Olur yani hayat devam ediyor"

Kılıçdaroğlu, seçim yenilgisini böyle yorumladı: "Olur yani hayat devam ediyor"
Gazeteci Barış Yarkadaş ve Gürkan Hacır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları görüşmenin detaylarını tv100 ekranlarında izleyicilere aktardı. Yarkadaş, Kılıçdaroğlu'nun 28 Mayıs seçimlerinde yaşanan yenilgi için "Olur yani hayat devam ediyor" ifadelerini kullandığını belirtti.

14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılan seçimlerde beklediğini bulamayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), değişim tartışmalarıyla gündeme gelmeye devam ediyor.

Seçimin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52,18’le, millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu geride bırakarak yeniden cumhurbaşkanı olurken, yaşanan mağlubiyet hakkında Kılıçdaroğlu'ndan gündem yaratan bir yorum geldi.

"HEPİMİZ SEÇİMİ KAZANACAĞIMIZA ÇOK İNANMIŞTIK"

Gazeteci Barış Yardakaş ve Gürkan Hacır ile görüşen Kılıçdaroğlu'nun mağlubiyet üzerine yaptığı dikkat çekici yorumlar tv100 ekranlarında seyircilere aktarıldı.

TV100 programcıları Barış Yarkadaş ve Gürkan Hacır’a konuşan Kılıçdaroğlu, yenilgiyle ve ‘büyük umutsuzluk dalgası’yla ilgili şunları söyledi:

“Barış bey, hepimiz çok iyi inanmıştık. Yüzde yüz cumhurbaşkanlığı seçimi kazanacağımıza dair. Kazanamayınca bunun getirdiği ciddi bir travma oldu. Bu travmayı hepimiz bir şekilde hissettik ya yani ben de dahil olmak üzere, bir beklentinin karşılanmaması ya da bir gerçekleşmemesinin getirdiği bir hayal kırıklığı vardı ama bu hayal kırıklığını kronik hale getirmek doğru değil. Olur, yani hayat devam ediyor. Yani bir nehir gibi akıyor.

"SADECE ERDOĞAN İLE REKABET ETMEDİK"

Tamam, siz karşıya geçmek için yüzdünüz ama ulaşamadığınız kıyıya çok yaklaştım ama ulaşamadım. Ama nehir akıyor ve siz o nehirde yüzmek ve karşıya geçmek zorundasınız. Dolayısıyla hayal kırıklığını kronik hale getirmeden tam tersine. Yani kazandığımız pek çok avantajı öne çıkararak halka moral vererek bunu götürebilirsiniz. Götürmek zorundasınız zaten. Şimdi biz sadece Erdoğan’la rekabet etmedik yani. Saray devletine karşı rekabet ettik. Valisi, kaymakamı, jandarma komutanı, bütün bakanlar hiç kimse istifa etmedi. Herkesin altına makam araçlarıyla bakanlar propaganda yaptılar. Bizim milletvekillerimiz darp edildi, sandık başında darp etti.”

"BÜYÜKŞEHİRLERE YENİLERİNİ EKLEYECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu ayrıca önümüzdeki yerel seçimler için umutlu olduğunu belirtti: “Biz bugün 11 büyük kenti aldık. Geçen seçimlerde bunlara Bursa, Balıkesir, Denizli, Manisa ve Uşak gibi pek çok yeri ilave edeceğiz. Adaylarımız mücadeleyi yapacaklar. Belediye başkanlarımız da başarılı belediye başkanlarımız ellerinde bütün engellemelere rağmen ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar, iyi sonuçlar elde edecek.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar