Kılıçdaroğlu, Rusya'da yaşananların ardından hatırlattı: "Rusya'nın Wagner'i, Türkiye'nin SADAT'ıdır"

Kılıçdaroğlu, Rusya'da yaşananların ardından hatırlattı: "Rusya'nın Wagner'i, Türkiye'nin SADAT'ıdır"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rus paralı asker grubu Wagner'in hükümete yönelik askeri darbe girişiminin ardından daha önce protesto etmek için ziyaret ettiği SADAT'a dikkat çekerek "Rusya’nın Wagner’i, Türkiye’nin SADAT’ıdır." ifadelerini kullandı.

Umut Can Halavart / Günboyu

Rusya'da Putin'e yakın isimlerden biri olan Yevgeniy Prigojin'in kurucusu olduğu Rus paralı askeri örgüt olan Wagner Grubu, Ukrayna savaşında üstlendiği rol sırasında Rusya hükümeti ile çok kez tartışma yaşadı.

Son olarak Prigojin, Rusya Savunma Bakanlığı tarafından Wagner üslerinin vurulduğunu ileri sürerek Kremlin'e karşı silahlı bir direniş başlatırken, Wagner birlikleri Rusya'da çeşitli şehirlerin kontrolünü ele geçirdi ve başkent Moskova'ya doğru ilerlemeye devam ediyor.

Yaşanan gelişmelere karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşerek Türkiye'nin desteğinin Rus hükümetiyle olduğunu aktarırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ise SADAT çıkışı geldi.

Geçtiğimiz aylarda tv100 ekranlarında konuk olduğu canlı yayın esnasında SADAT'ın reklamının yayınlanmasını kendisine yönelik bir 'tehdit' olarak ileri süren Kılıçdaroğlu, yaşanan olayın daha öncesinde ise SADAT binasının önüne giderek örgütü protesto etmişti.

"SARAY HÜKÜMETİNİ DEFALARCA UYARDIM"

Wagner Grubu tarafından Rusya'da başlatılan askeri darbe girişiminin ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, "SADAT konusunda Saray hükümetini defalarca uyardım. Yetmedi kapılarına dayandım. Türkiye Cumhuriyeti Devletini yıkmak; dilini, bayrağını, anayasasını değiştirmek istediklerini söyledim.

twit-2.jpg

"RUSYA'NIN WAGNER'İ, TÜRKİYE'NİN SADAT'IDIR"

Şimdi Rusya’da olanlar, umarım ders olur. Çünkü Rusya’nın Wagner’i, Türkiye’nin SADAT’ıdır. Buradan bir kez daha ilan ediyorum, halk düşmanı hiçbir paramiliter yapıya izin vermeyeceğiz." şeklinde konuştu.

twit-3.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar