Kılıçdaroğlu, kendisini eleştiren Özgür Özel'e çok sert tepki gösterdi: Keşke burada anlattıklarını birlikte çalışırken yüzüme söyleseydin

Kılıçdaroğlu, kendisini eleştiren Özgür Özel'e çok sert tepki gösterdi: Keşke burada anlattıklarını birlikte çalışırken yüzüme söyleseydin
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel’in konuşmasına “sataşma var” diyerek cevap verdi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşması şöyle:

“KEŞKE BURADA ANLATTIKLARINI, UZUN SÜREDİR BENİMLE ÇALIŞIRKEN YÜZÜME SÖYLESEYDİ."

“Benim kadar eleştireye açık biri yoktur” diyen Kılıçdaroğlu, “Keşke burada anlattıklarını, uzun süredir benimle çalışırken yüzüme söyleseydi. Hâlâ benim Amerika’ya, İngiltere’ye gittiğimi öğrenmediyse, beni dinlemiyor demektir. Benim ne yaptığımı bilmeyen. Bu ülkeye teknoloji getirmeye gidiyorum. Burada kısır bir politik tartışma konusu oluyorsa, o arkadaşlar Türkiye’yi değiştiremezler ve dönüştüremezler diye cevap verdi.

"HER KURUŞUN HESABINI VERMEYE HAZIRIM.”

Kılıçdaroğlu, kendisinin ömür boyu genel başkan olmayacağını, uygar insanlar gibi devir teslim yapacağını söyledi ve delegelere, “Genel başkanı seçecek olan ben değilim, sizsiniz” dedi:

“Eleştirinin kendi içinde tutarlı olması lazım. Dedim ki, ‘Ömür boyu benim genel başkanlık yapmak gibi bir durumum yok. Ama ben günü gelecek, sosyal demokrat arkadaşıma devredeceğim’ dedim. Vay efendim, ‘Bunlar nerede saklanıyor’ dediniz. Daha bir ay önce İstanbul’da iki il başkanımız devir teslim töreni yaptı. Nasıl yaptı? İstanbul’da eski il başkanımızla yeni il başkanımız devir teslim töreni yaptılar. Ben de yeni genel başkana devir teslimi yapmayacak mıyım? Bunun sağ ile solla ne ilgisi var, bunun eleştiriyle ne ilgisi var? Elbette kurultay bir genel başkan seçecek, ben de eski genel başkan olarak diyeceğim ki, ‘Gel, devir teslim yapacağız’, ben ona çiçek vereceğim, o bana verecek. Ne odası arkadaşlar ya, ne arka planları? Genel başkanı seçecek olan ben değilim, partinin örgütleri. Bizler de devir teslim yapacağız. Uygar insanlar gibi. Bunu başka yerlere çekmenin bir anlamı var mı? Sanki örgüt hiç yok ve ben tek başıma genel başkan seçiyorum. Genel başkanı belirleyecek olan sizsiniz.”

"HER KURUŞUN HESABINI VERMEYE HAZIRIM.”

Özgür Özel’in olayları çarpıttığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Olayları çarpıtarak anlatmanız doğru değil. Genel başkan olacak kişinin olayları çarpıtmadan sizin önünüze sağduyu ile çıkmalı, güler yüzle çıkmalı. Ben Özgür kardeşimi severim, uzun süredir beraberiz. Belediye başkanı olacağım dedi, aday oldu, milletvekili olacağım dedi, vekil oldu. O arkadaşlarla beraberdik. O eleştirileri keşke MYK’da PM’de söyleselerdi ve ben de dinleseydim, beraber mücadele etseydik. Oraya gelince evet diyeceksin, buraya gelince hayır diyeceksin. Olmaz. Genel başkanlarda çifte standart olmaz. İşin özü budur. Hiç endişe etmeyin, her kuruşun hesabını vermeye hazırım.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar