Kılıçdaroğlu Edirne'de konuştu: Ayçiçeğin fiyatını açıkladı

Kılıçdaroğlu Edirne'de konuştu: Ayçiçeğin fiyatını açıkladı
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Edirne'deki CHP Grup Toplantısı'nda konuşurken; ayçiçeğin fiyatına dair ise açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu Edirne'de konuştu: Ayçiçeğin fiyatını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ağrı''da başlatmış olduğu grup toplantıları programına Edirne''de devam etti.

CHP Lideri Edirne''de kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları ve derneklerle bir araya geliyor. İktidar olmaları durumunda her annenin evladını huzurla uyutacağını ifade eden Kılıdçaroğlu; "Edirne 8 bin 300 yıllık tarihiyle tarihi bir kent. Bu kenti bütün dünyaya tanıtmak zorundayız. Edirne''nin Türkiye''nin tarihinde, dünya tarihinde önemli bir yeri var. Bunu bütün dünyaya duyurmak zorundayız" açıklamasını yaptı. 

"BAY KEMAL''İN SÖZÜ VAR! KIRMIZI MAZOT VERECEĞİZ"

Tarımın önemine Edirne''de değinen CHP Lideri, "Pandemiden sonra tarımın bir stratejik sektör olduğunu bütün dünya öğrendi. Çiftçiye mazotu ÖTV''siz KDV''siz ver. Çiftçi traktöre binip üretmek için tarlaya gidecek. Akaryakıta zam geldi şehirde yaşıyorsanız araba kullanmazsınız çiftçi ne yapacak? Tarlaya metro ile belediye otobüsü ile mi gidecek? Mecbur traktörle gidecek" diye konuştu. Canlı hayvan üreticisinin perişan durumda olduğunu ifade ederken; "Bay Kemal''in sözü var iktidarımızda çiftçiye mazotu KDV''siz, ÖTV''siz kırmızı mazot vereceğiz. Rengi kırmızı olacak. Çiftçimiz alacak o mazotu ÖTV''siz KDV''siz üretecek. Kırsalda çalışan kadın ve gençlerin sigorta primlerini devlet ödeyecek." sözünü bir kez daha dile getirdi.

KILIÇDAROĞLU AYÇİÇEĞİN FİYATINI 16 TL OLARAK AÇIKLADI

Trakya''nın bereketli topraklarının olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim arzu ettiğimiz verimi vermedi. Çiftçi bekliyor. Hepsi sıkıntılı. Bugün bir tarlaya gittik. Çiftçilerle buluştuk. Onların dertlerini onların ağızlarından duyduk. Bir sorunu çözme niyetin varsa sorunu yaşayanı bir dinleyeceksin. Sorun çok. Mazotta sıkıntımız var diyorlar, gübrede sıkıntımız var diyorlar, ilaçta sıkıntımız var diyorlar, tohumda sıkıntımız var diyorlar" diye konuştu.

Ayçiçeğin ton fiyatıyla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Ayçiçeğinin tonunu 16 bin liradan almak zorundadır iktidar. Yani kilosu 16 liradan almak zorundadır. Bu fiyat benim bulduğum bir fiyat değil; maliyetlerin olduğu bir fiyat" dedi. 

"YOKSULLUĞU YARATAN İKTİDARIN POLİTİKALARIDIR"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Edirne''de gerçekleştirdiği grup toplantısında aile destek sigortasını getireceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Kadın kardeşlerim için şunu söyleyeyim. Aile Destekleri Sigortasını getireceğiz. Hiçbir evde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Özellikle yoksul ailelerde kadın kardeşlerime söylüyorum. Sizi yaşadığınız evde erkeğe muhtaç etmeyeceğim. Yoksulluğu yenmek için yoksulu afişe etmeyeceksiniz. Sağ elin gördüğünü sol el görmeyecek. İnsanın onurunu koruyacaksınız. Yoksulluk kader değildir. Yoksulluğu yaratan iktidarın politikalarıdır. Aile Destekleri Sigortası, 1971 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin parlamentosu hayata geçireceğine dair söz vermiş. Niçin bugüne kadar hayata geçmedi? Çünkü yoksulluğu kullanıyorlar, istismar ediyorlar. Bu kardeşiniz diyor ki, ister oy verin ister oy vermeyin hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği Türkiye’yi kesinlikle yaratacağız" açıklamasında bulundu.

"BİZ ÜLKEMİZİ MÜTEVAZI ÇANKAYA''DAN YÖNETMEK İSTİYORUZ"

Türkiye''yi Çankaya''dan yönetmek istediklerine vurgu yapan Kemal Kılıçdaroğlu; "Bizim saray merakımız yok. Beyefendiye tahsil edilen yanlış hatırlamıyorsam 10 tane saray var. Biz ülkemizi mütevazı Çankaya''dan yönetmek isteriz. Bizim hedefimiz şu; Erdoğan''a da söyledim, Allah aşkına israf haramdır, israf yapma. Bari bir israf genelgesi çıkar. Yetmiyor mu bir uçak sana. Hiçbir Osmanlı padişahına nasip olmamış kadar sarayın var. Ne yapacaksın bu sarayları?" açıklamasını yaptı.

KPSS AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen KPSS skandalı hakkında da değerlendirme yapan CHP Lideri, olayın büyümediği taktirde üzerini kapatacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu; "Sarayın talimatını dinleyen savcı hemen alınır süratle Yargıtay üyesi yapılır. Bir tek kararın altına imzası olmadan AYM’ye seçilir. Bay Kemal de bunu yiyecek… Yemezler. Bu kadar yargıç varken birisi paraşütle gelecek niçin? Sezgin Baran Korkmaz’ı talimatla serbest bıraktılar ya onların ödüllendirilmesi lazım. Nereye üye olursan ol sen yargıçlık yapamazsın. Yargıç vicdanıyla karar veren kişidir. Yürütme dediğimiz… KPSS bunun en basit örneğidir. Olay bu kadar büyümese derhal kapatacaklardı. Dünyanın yolsuzluğu var, beşli çeteler malı götürüyor. Görevlendirsene Devlet Denetleme Kurulu’nu. Görevlendiremez oraya, kendisi de bir parçası çünkü." ifadelerine yer verdi. 

"TÜRKİYE SÖMÜRGE BİR ÜLKE DEĞİL"

Türkiye''nin sömürge bir ülke olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Kur Korumalı Mevduat sahiplerine, yani bir avuç kişiye sesleniyorum: Bizim iktidarımızda sadece ve sadece faizi alacaklar. Öyle döviz garantisi falan yok! Türkiye sömürge bir ülke değil, birilerinin sömürge alanı da değil" açıklamasını yaptı.

"ECEVİT''E BAKACAKLAR, KIBRIS''A BAKACAKLAR, AKDENİZ''E BAKACAKLAR"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli''ye Milliyetçilik üzerinden eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, " Bir parantez açalım. Bahçeli ne diyor bu işe Allah aşkına? Bana kızıyor. Bizim milliyetçiliğimizi öğrenmek istiyorlarsa rahmetli Ecevit''e bakacaklar, Kıbrıs''a bakacaklar, Akdeniz''e bakacaklar. Sen kim, bizim milliyetçiliğimizi tartmak, ölçmek kim! Süleyman Şah türbesi kaçırılırken toprak terk edilirken sesin bile çıkmadı! Parantezi kapatalım" dedi. 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar