Kılıçdaroğlu CHP'nin Ankara adayını resmen açıkladı

Kılıçdaroğlu CHP'nin Ankara adayını resmen açıkladı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ankara Büyükşehir Belediyesi için başkan adayını resmen duyurdu. Kılıçdaroğlu, Mansur Bey bizim belediye başkanımızdır ve belediye başkan adayımızdır." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 100. Yıl Hatıra Ormanı açılışında konuştu

Yaklaşan yerel seçimler hakkında açıklama yapan Kılıçdaroğlu Ankara Büyükşehir Belediyesi için adaylarının mevcut başkan Mansur Yavaş olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili "Mansur Bey bizim belediye başkanımızdır ve belediye başkan adayımızdır" dedi.

"TSK GÖZ BEBEĞİMİZDİR"

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ilgili sözlerine de değinen Kılıçdaroğlu, ''Konuyla ilgili açıklamayı parti sözcümüz yaptı. TSK bizim göz bebeğimizdir'' dedi.

EOKA ELEŞTİRİLERİ: "TÜRK BAYRAĞININ NASIL ÇIKTIĞI GÖRÜLÜYOR"

CHP'nin 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan ve partinin sosyal medya hesabından yayınlanan videoda yer alan bir görüntü tartışma konusu olmuştu.

Kılıçdaroğlu, bu konuyla ilgili eleştirilere şu sözlerle yanıt verdi:

''Bu konuda genel başkan yardımcımız bir açıklama yaptı. Orada söz konusu olan Kıbrıs çıkarmasında EOKA'cıların nasıl gömüldüğünü anlatan bir kare. Çünkü önce onlar gösteriliyor ardından nasıl gömüldükleri. Ardından da Türk bayrağının nasıl çıktığı görülüyor. Bunu alıp da bir fotoğrafı alıp da CHP'ye saldırmak kadar akıl dışı bir şey olamaz. Ecevit'in Kıbrıs çıkarmasında nasıl mücadele verdiği EOKA'cıları nasıl gömdüğünü onlar unuttu, biz unutmadık. CHP Türkiye demektir.''

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar