Kılıçdaroğlu'ndan değişim sinyali! CHP'nin başka lideri de olacak

Kılıçdaroğlu'ndan değişim sinyali! CHP'nin başka lideri de olacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Seçime başarısızlık diyenlerin karşısına dikileceğini belirten Kılıçdaroğlu, değişimi hep birlikte başaracaklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu..

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI ŞÖYLE:

"Devletin kendi iradesiyle haksızlara kapı aralaması yüreğimizi yakan temel konulardan biridir.

Cezaevlerinde çok sayıda gazeteci var, avukatlar var siyasetçiler var. Aykırı düşüncelerin ne kadar değerli olduğunu herkesin bilmesi gerekir.

Acılar var evet. Sivas Katliamı’nın 30’uncu yılı. Aydınların gazetecilerin, şairlerin yakıldığı bir Türkiye kabul edilemez. Bir aydının bir düşünürün bir ozanın bir ressamın yakılarak öldürülmesi kadar vahşi bir şey yoktur ve bu insanlık suçudur.

Adaletin sağlanmadığı yerde bu ateşler hep yanar. Adaletin olmadığı bir dünyada insan haklarından söz edemezsiniz.

MERDAN YANARDAĞ 7 GÜNDÜR TUTUKLU

"Ve Merdan Yanardağ...Bir gazeteci, yazar televizyoncu. Ne için içeride? Hangi gerekçeyle içeride? O da 7 gündür tutuklu. Bir komisyon oluşturduk CHP grubu olarak. Ziyaret edildi. Bir gazeteciyi tutuklamak hangi aklın işi? Önce bekliyorlar hiçbir şey yok, troller devreye giriyor, her türlü suçlamayı yapıyorlar, sonra savcılık harekete geçiyor. Akıl alacak şey değil. Ama bunları Türkiye'de yaşıyoruz.

İzmir'de minarede müzik çaldı, onu paylaşan kişiyi tutukladılar, yapanı tutuklamadılar. Çünkü kavga çıksın istiyorlar."

CHP TEK ADAM PARTİSİ DEĞİLDİR

"Cumhuriyet Halk Partisi bir tek adam partisi değildir. Mustafa Kemal Atatürk'ten günümüze CHP her zaman kadro partisi olmuştur, tek adam partisi olmamıştır. Doğruları yanlışları olmuştur ama bu hareket her zaman ve her zaman ezilenlerin sesi duyulmayanların adalete susamışların partisi olmuştur. CHP zulme karşı milyonları kapsayan çoğulcu duvardır. CHP'nin tüm kadroları dünden bugüne kişisel ikballerin peşinde koşmamıştır.

Kuruluşundan günümüze tüm kadroların ortak ideali vatandaşlarımızı her türlü ayrışmadan uzak tutmaktır... Atatürk böyle söylemiştir.

Son 10 yılda Türkiye giderek büyüyen ekonomik krizle karşı karşıya. Toplumun neresine giderseniz gidin bunu hissediyorsunuz. Özellikle aile yapısını temelden sarsmıştır."

“25 MİLYONLA KOALİSYON KURDUYSAK DEĞİŞİMİ BAŞLATMIŞIZ DEMEKTİR”

"Değişim ve liderlik meselesine gelelim şimdi. Bir kere bizler 25 milyon insanla birlikte, çıkarsız, parasız sadece ama sadece hakkın yanında olmak için bir araya gelen bir koalisyon kurduysak, başörtülüsü, başı açığı, seküleri, Atatürkçüsü, milliyetçisi bir araya gelebildiysek büyük bir değişimi zaten başlatmışız demektir. Ama biz toplum olarak neyin değiştiğine değil, neyin değişmediğine bakarsak hata yapmış oluruz. Değişen şeyler yüzde 20'lerden yüzde 48'lere ulaşan kitlelerdir. Değişen şeyler asla görüşülemez denen cenahlarla görüşmek, ittifak yapmaktır.

Başarıyı tek başıma üstlenmem ama bu birlikteliği başarısızlık olarak tanımlarsanız o zaman tek başıma karşınızda durur ve dikilirim. 25 milyona dokundurtmam. 25 milyonun hakkını ve hukukunu kimseye yedirtmem."

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar