Kıbtıs'ta oğlunu boğarak öldürmeye çalışan anne tutuklandı

Kıbtıs'ta oğlunu boğarak öldürmeye çalışan anne tutuklandı

KKTC'de oğlunu bornoz kuşağıyla boğmaya çalışan bir anne hakkında soruşturma amaçlı 3 gün tutukluluk kararı alındı.

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'da, bir kadın 9 yaşındaki oğlunu boğarak öldürmeye teşebbüs etti. Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nin açıklamasına göre, dün Marmara bölgesinde gerçekleşen olayda N.Y. adlı kadın, 15.00 sıralarında bornoz kuşağını oğlunun boğazına dolayarak öldürmeye çalıştı. Çocuğun çığlıklarını duyan komşuları hemen polisi aradı. Polis, olay yerine gelerek kadını gözaltına aldı ve çocuğu hastaneye kaldırdı.

Kadının verdiği ifadede, eşi ve çocuğuyla birlikte Girne'deki bir otelde oldukları sırada oğlunu öldürmeyi planladığını, bu yüzden bornoz kuşağını yanına aldığını söylediği belirtildi.

kapak-155952.jpg

Eve döndüklerinde oğlunu boğmaya çalışırken çocuğun öldüğünü düşündüğü ve eşine "Oğlumuzu boğdum, öldürdüm" dediği aktarıldı.

Polis, çocuğun sağlık durumunun iyi olduğunu ve taburcu edildiğini açıkladı. Kadının ifadesinde, psikolojisinin bozuk olduğunu ve bu nedenle oğlunu öldürmeye teşebbüs ettiğini söylediği belirtildi.

Kadının Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde doktor kontrolünden geçirileceği ve 3 gün süreyle tutuklu kalacağı bildirildi. Mahkeme de bu tutukluluk kararını onayladı.