Kesinleşen aday listeleri yayımlandı

Kesinleşen aday listeleri yayımlandı
31 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin kesinleşen aday listeleri, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından internet sitesinde yayımlandı

Yüksek Seçim Kurulu kesinleşen aday listelerini açıkladı. İstanbul, 22'si siyasi parti, 27'si bağımsız olmak üzere toplam 49 adayla en fazla adayın yarıştığı il oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 26'sı siyasi parti, 3'ü bağımsız toplam 29 aday yarışacakken, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ise 23'ü siyasi parti, 5'i bağımsız olmak üzere 28 aday listede yer alıyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 19'u siyasi parti, 5'i bağımsız toplam 24 aday seçime katılacakken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de 21'i siyasi parti, 6'sı bağımsız olmak üzere 27 adayın adı geçiyor.

Erzurum, Manisa ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlıkları için bağımsız aday bulunmazken, Şırnak'ın Uludere ilçesinin Hilal beldesinde sadece AK Parti'den Cevher Benek aday oldu.

Şırnak'ın Uludere ilçesinin Hilal beldesi ile Adıyaman'ın Kahta ilçesinin Akıncılar beldesi belediye meclis üyeliği için sadece AK Parti'nin birer adayı bulunurken, Tokat'ın Almus ilçesinin Gölgeli beldesi belediye meclis üyeliği için de sadece CHP'nin bir adayı yer alıyor.

Siyasi parti ve bağımsız adayların kesin listeleri, 3 Mart'ta il ve ilçe seçim kurullarınca ilan edilmişti. 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek seçimlere katılacak olan adaylar, seçmenlerin tercihleri doğrultusunda yarışacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar