Kendini peygamber ilan etti 250 çocuğu köle yaptı: Yine bir tarikat kabusu daha

Kendini peygamber ilan etti 250 çocuğu köle yaptı: Yine bir tarikat kabusu daha
Zimbabve'de, kendini bir tarikat lideri olarak tanımlayan bir kişinin çiftliğinde köle olarak çalıştırılan tam 251 çocuğun bulunduğu ortaya çıktı.

Zimbabve'de 56 yaşındaki Ishmael Chokurongerwa'ya çocuk istismarı suçlaması yöneltildi. BBC'nin haberine göre, Chokurongerwa'nın liderliğini yaptığı tarikatın çiftliğine yapılan polis operasyonunda, burada tutulan 251 çocuk kurtarıldı. Bu çocuklardan 246'sının doğum belgesinin olmadığı belirtildi. Operasyon sırasında özel mülkte isimsiz mezarlar bulunması da dikkat çekti.

Çocukların ucuz işgücü olarak kullanıldığı iddia edilirken, ölen çocuklara ait olduğu düşünülen mezarların varlığı endişe yarattı. Chokurongerwa, yedi takipçisiyle birlikte perşembe günü mahkeme karşısına çıkarıldı ve tutuklandı.

.webp

'TANRI, ÇOCUKLARA YASAKLADI'

Chokurongerwa'nın çiftliği, başkent Harare'nin 34 kilometre kuzeybatısında bulunuyor. Yetkililer, çiftlikten kurtarılan çocukların resmi bir eğitim almadığını ve "tarikat liderinin çıkarı için çalıştırıldığını" belirtti. Bir tarikat lideri, bölgeyi ziyaret eden gazetecilere, Tanrı'nın çocukların okula gitmesini yasakladığını iddia etti.

Chokurongerwa'nın çiftliğinde yüzlerce aile bulunduğunu ve bu kişilerin dış dünyayla iletişiminin engellendiğini belirten eski bir tarikat üyesi, yerel bir radyoya açıklamalarda bulundu. Chokurongerwa, 2015 yılında polise saldırma suçlamasıyla tutuklanmıştı.

00.jpg

Chokurongerwa, Zimbabve'deki Apostolik (Havari) kiliselerinin bir parçasıdır. Bu kiliseler, çocuk evlilikleri gibi yasalara aykırı uygulamaları savunmaktadır ve modern tıbbı reddederken ibadetlerini açık havada yapmayı tercih etmektedir.

Chokurongerwa'nın takipçileri, dünyanın sonunun yaklaştığına inanmaktadır. Birleşmiş Milletler'e göre, Zimbabve'de bu tür kiliselere giden yaklaşık iki milyon kişi bulunmaktadır, ki bu da nüfusun yaklaşık %6'sına denk gelmektedir.

000.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar