Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'ndan son isteği ortaya çıktı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'ndan son isteği ortaya çıktı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4-5 Kasım’da gerçekleştirilecek olan 38. Olağan Kurultay öncesi stratejik hamlelerini belirlemeye başladı. Kılıçdaroğlu'nun Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'ndan ne istediği ortaya çıktı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu veya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a Divan Başkanlığı teklif edeceği ve “Son kez aday olduğunu” ilan etmeyi tartıştığı bildirildi.

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, son Parti Meclisi toplantısında, kurultay hakkındaki son hazırlıklar tamamlandı. Toplantıda, daha önce partiden ihraç edilen ancak kadına karşı ve yüz kızartıcı suç işlememiş kişilerin “bağışlanması” hakkındaki konu başlığı da gündeme geldi. Bu konuda herhangi bir karar alınmadığı ve detayların kurultay sonrası ele alınacağı belirtildi.

Kurultay delegelerinin desteği konusunda değişimcilerle başa baş olduğu kaydedilen Kılıçdaroğlu’nun, kurultay günü konuşmasına hazırlandığı bildirildi. Kılıçdaroğlu’nun oylamadan önceki son konuşmasında, “Son kez genel başkanlığa adayım ve bir sonraki kurultayda olmayacağım” diyebileceği iddia edildi.

Kurultaya sayılı günler kala Kılıçdaroğlu’nun hem İstanbul hem de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşme yapacağı öğrenildi. Ancak bazı milletvekili ve Parti Meclisi üyelerinin, “Divan Başkanı tarafsız olmalı, İmamoğlu tarafsız değil” dediği ifade edildi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar