Kemal Kılıçdaroğlu: "Yoksulluğun zıttı zenginlik değil, yoksulluğun zıttı adaletmiş"

Kemal Kılıçdaroğlu: "Yoksulluğun zıttı zenginlik değil, yoksulluğun zıttı adaletmiş"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Şunu öğrendim ki; yoksulluğun zıttı zenginlik değil, yoksulluğun zıttı adaletmiş“ açıklamasını yaptı.

Yoksulluğun zıttını açıkladı...

Kılıçdaroğlu, bugün TBMM'de, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmanın bir bölümünün görüntülerini sosyal medya hesabında paylaştı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, paylaşımında; "Türkiye’nin her köşesini geziyorum. Fakir fukara, garip gureba ile birlikteyim. Şunu öğrendim ki; yoksulluğun zıttı zenginlik değil, yoksulluğun zıttı adaletmiş" mesajını verdi.

Kılıçdaroğlu'nun paylaştığı videoda şunları söylediği görüldü:

 

“Yoksulların yoksul kalmasıdır, kötülüğün zaferi. Kötülüğün zaferini yenmek istiyorsak, o zafere son vermek istiyorsak iyilerin konuşması lazım. Bizlerin konuşması lazım. Biz adaleti başkalarının söylemlerinde değil, kendi topraklarımızdaki söylemleri dikkate alarak aslında biliyoruz, bulmamız lazım. Bu kadim topraklarda adalet için çok şey söylenmiştir. Örneğin Ahi Evran esnafların piri; ‘Dünya malına tamah etme’ diyor. ‘Kuvvetli ve üstün durumda iken affetmesini, hiddetli iken yumuşak davranmasını bil. Ve kendin muhtaç iken bile başkalarına verecek kadar cömert ol.” (ANKA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar