Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li vekiller, Adalet Bakanlığı'na yürüdü

Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li vekiller, Adalet Bakanlığı'na yürüdü
Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Milletvekilleri, Hira Nur Vakfı’nda 6 yaşındaki çocuğun istismar edilmesiyle ilgili harekete geçmeyen Adalet Bakanlığı’na yürüdü.

KILIÇDAROĞLU: 2 YILDIR BİLİYORDUNUZ VE GIKINIZ BİLE ÇIKMADI

CHP Milletvekilleri, Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte, Hira Nur Vakfı’nda 6 yaşındaki çocuğun istismar edilmesiyle ilgili harekete geçmeyen Adalet Bakanlığı’na yürüdü.

Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanlığı''nın önünde şu açıklamalarda bulundu:

"Gerçekten çok öfkeliyim. Böyle bir haksızlığı, adaletsizliği kimsenin duymasını ve yaşamasını istemem. 6 yaşındaki bir çocuğa sistematik tecavüz edildi bu ülkede, günlerdir bekliyorum acaba bir ses verecek mi diye siyasal iktidar.  2 yıldır biz bu meseleyi biliyoruz diye bakan.

2 yıldır biz bu meseleyi biliyorsunuz da 2 yıldır ne yaptınız Allah aşkına siz! Sistematik bir tecavüz var iki yıldır biliyorsunuz ve gıkınız bile çıkmıyor. Bereket versin gazeteciler var bu ülkede, onlar haber yaptı ve duyduk.

Adalet Bakanlığı’nın önündeyiz, Adalet Bakanlığı sessizliğini koruyor, Aile Bakanlığı’nın zaten ne yaptığını kimse bilmiyor. Bir de Fotoroman var polislerin eli kolunu bağlamış durumdalar." 

"84 MİLYON SENİN YANINDAYIZ"

Sosyal medya hesabından da paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu,

"Günlerdir kendimize gelemiyoruz.
6 yaşında bir bebeğe sistematik tecavüz edildi. Daha süt kokuyordu evladımız. Aile Bakanı, 2 yıldır meseleyi bildiklerini itiraf etti. Anlıyoruz ki Adalet Bakanlığı, tertibi gördüğü halde operasyon emri vermedi. Bu organize kötülüktür.

Bu operasyon yapılmadığı sürece, gerginlik artacak. Kızımıza seslenmek istiyorum: Yanındayız, hepimiz senden yanayız. 84 milyon, genci, yaşlısı, inançlısı, inançsızı, dindarı, ateisti hepimiz senin yanındayız kızım. Başı açığı, kapalısı, tüm gençler seninledir kızım!

Bu devlet ayağa kalksın!
Yiğit polislerimiz operasyon için emir bekliyor!"
dedi.

NE OLMUŞTU?

BirGün yazarı Timur Soykan, 3 Aralık''taki "Karanlık dünya bir çocuğu yuttu: Tarikat karanlığında henüz 6 yaşında…" başlıklı yazısında, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 2002’de altı yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’, kadının çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını yazmıştı. Yaşananlar, H.K.G.’nin şikayetiyle ortaya çıkmıştı.

Soykan, 7 Aralık''ta BirGün''de yayımlanan "Utancın fotoğrafları" başlıklı yazısında da H.K.G.’nin çocuk yaşta gelinlik giydirildiği ve ‘nişan’ına ait dehşet verici fotoğrafları yayımlamıştı.

Sosyal medyada tepki yağan olaya ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklama yapmış ve davaya müdahil olunduğunu bildirmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar