Kemal Kılıçdaroğlu istifa edecek mi? Ünlü gazeteciye çarpıcı açıklamalar yaptı!

Kemal Kılıçdaroğlu istifa edecek mi? Ünlü gazeteciye çarpıcı açıklamalar yaptı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti meclisi üyelerinin her seçimden sonra olduğu gibi istifa dilekçelerini verdiğini söylerken, olağan kurultay sürecinin yasalara göre yapılacağını belirtti.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimleri kaybetmesinin ardından parti içinde değişim sesleri yükselmeye başlamıştı. Kılıçdaroğlu’nun istifa edip etmeyeceği konuşulurken, Kılıçdaroğlu’ndan ‘yola devam’ mesajı gelmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun da parti için ‘değişim’ mesajı dikkat çekmişti.

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, parti meclisi üyelerinin de ‘her seçimden sonra olduğu’ gibi istifa dilekçelerini verdiğini belirtti. Partide olağan kurultayın yasalara göre yapılacağını belirten Kılıçdaroğlu, “CHP Parti Meclisi üyeleri her seçimden sonra olduğu gibi, bu seçim sonrası da doğal olarak kendileri istifa dilekçelerini verdiler. Daha önceki seçimlerde de veriyorlardı. Bu partimizde geleneksel bir durum. Parti meclisimiz de bugün (cumartesi) toplanacak. Doğal olarak seçim sürecini konuşacağız. MYK da arkadaşlar görüşlerini ifade ettiler. Partimizin seçim süreci, yapılan harcamalar ve diğer konularla ilgili MYK’daki arkadaşlara bilgi verildi. Her konu bütün ayrıntılarıyla ele alındı, konuşuldu. Onların soruları, görüşleri alındı. Artılarımız eksilerimiz değerlendirildi. Şimdi bunu parti meclisine bir rapor olarak sunacağız.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Olağan kurultayımızı yasalara göre yapacağız. Ona da Parti Meclisimiz karar verecek. Bunun için hukukçu arkadaşlarımız bir tarihlendirme yapıyor. O tarihlendirme içerisinde belli aşamalarda ilçe, il kongreleri, sonra kurultay yapılacak. Belli bir süreç var ve o süreç içerisinde bunları tamamlayacağız.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar