Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın felaket senaryosunu açıkladı: Vatanını seven sandığa gitsin!

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın felaket senaryosunu açıkladı: Vatanını seven sandığa gitsin!
Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci tur seçimleri için vatandaşa seslendi.

GÜNBOYU/ ZÜLEYHA ÖNCÜ

İkinci tura kalan seçimler için vatandaşa seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, sandıkları ve vatanı koruma çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu, açıklamalarında sandığa gitmeyen ve Sinan Oğan’a oy veren vatandaşları da hedef aldı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

"AKP MİLLETİN OYLARININ YARISINI DAHİ ALAMADI"

28 Mayıs yeniden önemli bir seçime gidiyoruz. İki aday ve iki farklı anlayış daha önce seçim olmamış gibi milletimizin karşısına çıkacak. Görevlerimden biri de gerçekleri söylemek. İlk turda sandıktan bu iktidara karşı memnuniyetsizlik ve değişim mesajı çıktı. Milletimin oylarının yarısını dahi alamadılar. AKP 7 puan geriledi.

Karşımda yürekli bir rakip görmek isterdim. Siyasi kültürümüz bir kez daha lekelendi. Milletimizi iftira ve karalama kampanyaları ile aldatmaya çalışanlar amacına ulaşamadı.

"SON 1 OY DAHİ DOĞRU YAZILANA KADAR TEPELERİNDEYİZ"

Milletimiz bize de çok etkili bir mesaj verdi. Kimi vatandaşımız sandığa gitti, kimi sandığa gidip tepkisel oy kullandı, kimi de propagandaya maruz kalıp Erdoğan’a oy verdi.

Tüm tutanaklar elimizde. Tek oyun dahi hakkını yedirmeyeceğiz. Son 1 oy dahi doğru yazılana kadar tepelerindeyiz.

"HER SANDIKTA NAMUSLU EN AZ 5 MÜŞAHİDE İHTİYACIMIZ VAR"

Her sandıkta en az 5 müşahide ihtiyacımız var. çok daha fazla kadın ve erkek sandık görevlisine ihtiyacımız var.

Erdoğan açıkça söylüyorum ülkenin sınırlarına, namusuna sahip çıkmadın. Bu ülkeye bile bile 10 milyon Suriyeli getirdin. Kendi vatandaşını mülteci konumuna getirdin. İktidara gelince hepsini göndereceğim.

Ülkeyi uyuşturuculara sattın. Tamamının kökünü kazıyacağım. İki adet torbacıya öldürttüğünüz Sinan Ateş’in intikamını alacağım.

"BUNLAR KALIRSA 10 MİLYONDAN DA FAZLA SIĞINMACI GELECEK"

Bu memleketi vatansever kamu görevlileri var. 28 Mayıs’ta vatandaşlarımıza seslenmek isterim. Bunlar kalırsa 10 milyondan fazla sığınmacı Türkiye’ye gelecek. Dolar 30 liraya dayanacak. Ekmek 10 liraya çıktığında sefalet olacak. Kadın cinayetleri artacak genç kızlar sokaklara tek başına sokağa çıkamayacak. Bunlar kalırsa domuz bağı ile insan öldürenlere ortak olacak. Buna asla izin vermeyeceğiz. Vatanını seven kimse izin vermeyecek.

"VATANI SOKAKTA BULMADIK, VATANINI SEVEN SANDIĞA GELSİN"

Sandığa gitmek hepimizin ahlaki, vicdani ve vatansever görevimiz. En az 1 milyon insan sandık başında olacağız. Sevgili vatandaşım seni de oy attığın sandığın başında bekliyorum. Bu vatanı sokakta bulmadık. Milletim ayağa kalsın. Vatanını seven sandığa gelsin.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar