Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın montaj itirafına böyle tepki verdi: İftira karşısında Allah'a sığınıyorum

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın montaj itirafına böyle tepki verdi: İftira karşısında Allah'a sığınıyorum
Büyük deprem felaketinin yaşandığı Hatay’da konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın montaj video itirafına ilişkin "İftira karşısında Allah'a sığınıyorum" diyerek oy çağrısını yeniledi.

HABER MERKEZİ

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Hatay’da konuştu. Konuşmasında depremzedelere de seslenen Kılıçdaroğlu, 5 kuruş almadan evlerinin anahtarlarını onlara teslim edeceğini tekrarladı.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın canlı yayındaki montaj video itirafı için ise "Haksızlık karşısında, iftira karşısında Allah'a sığınıyorum. Rahmetli babam derdi ki, 'Oğlum sen doğru dur, eğri duran belasını bulur.' Muhakkak sandığa gidin, oy kullanmayı unutmayın" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarında öne çıkan bazı başlıklar şöyle:

“ALLAH BİN BELASINI VERSİN”

Siyasete girmeden önce de ben bunu her yerde ifade ettim. Terörü her yerde her ortamda insanlık suçu olarak ilan ettim. Kim onlarla iş birliği yapıyorsa, kim musluğuna su taşıyorsa Allah bin belasını versin.

“SAHTEKARLIK YAPANDAN CUMHURBAŞKANI OLMAZ”

Siyaset ahlaklı insanların işidir. Birbirimizi eleştiririz ama siyaset, rakibine iftira atmak, kumpas kurmak değildir. Allah bizi sahtekarlardan korusun. Sahtekarlık yapandan cumhurbaşkanı olmaz. Daha dün televizyona çıkan kişi montajlı görseller kullandığını itiraf etti. Haksızlık karşısında, iftira karşısında Allah'a sığınıyorum. Rahmetli babam derdi ki, 'Oğlum sen doğru dur, eğri duran belasını bulur.' Muhakkak sandığa gidin, oy kullanmayı unutmayın. Vatanseverliğinizi unutmayın, vatanseverlik oy kullanmaktır. Ahlaklı olanı iktidara taşımaktır."

“DEPREME MARUZ KALAN İSTİHDAM YARATACAĞIZ”

Sözleşmeler yapılmış vaziyette, hiç kimse endişe etmesin. Bölgenin Adıyaman'dan başlayarak depreme maruz kalan bölgelerde yeni bir üretim üssü olması için çaba harcayacağım. Bu bölgede istihdam yaratacağız. Yaralar sarıldıktan sonra bu bölge Akdeniz, Ortadoğu ve Afrika'nın en büyük üretim merkezi haline dönecek.

“EN GEÇ 2 YIL İÇERİSİNDE”

Büyük şikayet var. 81 ilin tamamında aynı şikayetler var. Sığınmacıların kendi ülkelerine gönderilmesini sağlayan projemiz hazır. En geç 2 yıl içerisinde herkesi kendi ülkelerine göndereceğiz.

“TÜRKİYE'Yİ SIĞINMACI DEPOSU YAPMAYACAĞIZ”

Bu konuda siyasi partilerin liderleri olarak anlaştık. İlkelere uyacağız ve sığınmacıları kendi ülkelerine göndereceğiz. Türkiye'yi sığınmacı deposu yapmayacağız. Suriye ile barışı sağlayacağız. Türkiye'yi bölgenin en büyük üretim üssü yapacağız.

“HEPİNİZE EVLERİN TAPUSUNU VERECEĞİZ”

Depremde yıkılan evlerinizi, iş yerlerinizi kesinlikle yeniden yapacağız ve kesinlikle bir tek kuruş almadan hepinize bu evlerin tapusunu vereceğiz, anahtarını vereceğiz." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar