Kehanet değil, resmi açıklama: Dünya doğal afetler ile boğuşacak

Kehanet değil, resmi açıklama: Dünya doğal afetler ile boğuşacak
Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışan bilim insanları tarafından yapılan açıklamalara göre dünya büyük felaketlerle karşı karşıya. Bu durumun bir kehanet olmadığının altını çizen uzmanlar, son yıllarda yaşanan doğal afetlerin sıklığına dikkat çekti.

KEHANET DEĞİL, RESMİ AÇIKLAMA: DOĞAL AFETLERLE BOĞUŞACAĞIZ!

Son yıllarda sıkça yaşadığımız deprem, sel ve orman yangınları gibi felaketlerin sıklığı git gide artarken, Birleşmiş Milletler için çalışan bilim insanlarından korkutan bir uyarı geldi.

Birleşmiş Milletler afet riskini azaltma ofisi tarafından yayınlanan raporlara göre doğal afetlerin sayısı çok ciddi şekilde artış gösteriyor. Yıllık ortalama olarak 90 ila 100 arasında doğal afet yaşanıyordu. 1970 ile 2000 yılları arasında bu rakamlar doğal görülüyordu.

2001 ile 2020 yılları arasındaki sürece baktığımızda doğal afetlerin 350 ile 500 arasına kadar yükseldiği görülüyor. Yani çevre felaketlerinin korkunç boyutlara ulaştığı çok açık. Tusunami, depremler, volkanik patlamalar ve aşırı hava koşulları dünyayı büyük oranda zorluyor.

Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamalara baktığımızda ulusal ve uluslararası yardım gerektirmeyen felaketlerin listelenmediğini görüyoruz. Eğer bunlar listeye eklenirse tablo çok daha korkunç bir hale ulaşıyor. Konu ile ilgili yayınlanan rapora baktığımızda modern tarihin hiçbir döneminde böylesine korkunç bir değişimin yaşanmadığı görülüyor.

Deprem veya sel gibi tehlikeler sadece belirli bölgelerde görülse bile aslında dünyanın tamamı için tehlike arz ediyor. Buralarda yaşayan nüfusun giderek artış göstermesi ise işin endişe verici bir diğer boyutu olarak ön plana çıktı.

Bilim insanları tarafından yapılan açıklamalara baktığımızda işlerin sadece bunlarla sınırlı olmadığını görüyoruz. Aynı zamanda fırtınalar insanlığı çok büyük oranda tehdit etmeye devam ediyor. Buralarda yaşayan nüfus her arttığında tehlike aynı oranda yükseliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar