Kedi Yulaf burun estetiği oldu

Kedi Yulaf burun estetiği oldu

1,5 yaşındaki 'Yulaf' adlı Scottish Fold cinsi kedi, dar burun yapısından kaynaklanan solunum sıkıntıları nedeniyle estetik bir operasyon geçirdi.

Sivas'ta yaşayan Ataberk Dursun, Scottish Fold cinsi kedisi 'Yulaf'ın solunum sorunları nedeniyle veteriner hekim İbrahim Özmen'e başvurdu. Özmen, yaptığı incelemede kedinin dar burun yapısının solunum sıkıntısına yol açtığını tespit etti ve estetik bir operasyon geçirmesi gerektiğine karar verdi. Operasyon başarıyla tamamlandı ve 'Yulaf' şu anda sağlığına kavuşma sürecinde.

yulaf3115634443jpg-i13vxmsr4kqahysayatgia.jpg

Veteriner hekim İbrahim Özmen, "Yulaf, solunum sıkıntılarıyla bize geldi. Burun yapısının dar olması nedeniyle sürekli zorlanıyordu. Operasyonla burun kanatlarını genişlettik. Şu an durumu çok iyi, sadece biraz ödem var onun da azalmasını bekliyoruz. Eğer bu müdahale yapılmamış olsaydı, ilerleyen zamanlarda kalp, nabız ve dolaşım problemleri yaşayabilirdi. Ayrıca akciğer enfeksiyonlarına yatkınlığı artar, çabuk yorulma gibi sorunlar yaşardı. Bundan sonra 'Yulaf'ın hayat kalitesi önemli ölçüde artacak" dedi.

yulaf1115634440jpg-k5u0unm1luaqk3enqgxrmq.jpg