Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

ANALİZ

Kaz Dağları'ndaki doğa katliamı!

Değerli okuyucularım bugün farklı bir yazı ile karşınıza çıkıyorum. Siyaset dışı ama siyasetten de çok uzak değil. Kaz Dağları dünyanın sayılı cennetlerinden birisi. Oksijen merkezi ve ormanlık alanın uçsuz bucaksız olduğu yer diyebiliriz. Bu satırları da Balıkesir'de yaşamış ve Kaz Dağları'nın dibindeki mesire alanında piknik yapmış biri olarak yazıyorum.
Ne olmuştu? Başlığı habercilik dilinde meşhur bir tabirdir. Çünkü okuyucuya olayı hatırlatmak veya bilmeyenlere anlatmak maksatlıdır. Kaz Dağları'nda olan şudur: Maden aramak için AKP'den ilgili şirketlere onay çıkmıştı. Bunun için de sayısı bilinmeyen şekilde ağaç katliamı yaşandı.
Olay buydu. Gelin size Günboyu gazetemizin sitesinden bir haber aktarayım bu haberle birlikte bu konuyu analiz edeyim:
***
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Twittter'dan paylaştığı video ile Kaz Dağları'ndaki maden aranmasında ortaya çıkan ağaç katliamına sert tepki gösterdi.
Muharrem Erkek tepkisinde; "Toprakların kuruyacağı bir alan oluşturuldu. Arkada görüyorsunuz doğa katliamı yapılıyor. Bu daha birçok alanda bu şekilde devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, ormanları ve kamu yararını koruyacağına altın şirketini koruyor. Bu bölgede 13-14 bin ağaç kesildiğini söylüyorlar. 13-14 bin bile olsa çok büyük bir rakamdır. ÇED raporuna göre 221 hektar yani 2 milyon metrekarelik bir alanda ağaç kesimi devan ediyor. Bu yüz binlerce ağaç demektir" ifadelerini kullandı.
***
Muharrem Erkek Bey ifadelerinde haklıdır. Sadece Kaz Dağları mı? İstanbul'da kalmayan deprem toplanma alanlarından tutun da çeşitli ağaç katliamlarına AKP'li bakanlıklarından onay çıkmasına getirin.
***
Taksim Gezi Parkı olaylarının ağaç katliamından çıkması mı tüm mesele? Ha iş başka yöne kaydı o ayrı!.. Mesele ağaç katliamıydı.
***
Peygamber efendimiz ağaçla ilgili hadisinde savaşta olsanız bile ağaç dikin der. Muhafazakâr AKP iktidar ama ağaç katliamlarına onay veren de AKP!..
***
Bir de Muharrem Erkek Bey'in dediğine göre AKP'liler; "Bu bölgede 13-14 bin ağaç kesildi" diyor.
Yazık sizlere... Ağaçları az katlettik, maruz görün diyen zihniyet...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları