Kayseri'de üvey kızına insan dışkısı yediren kadının cezası belli oldu: Yapmadığı şey kalmamış!

Kayseri'de üvey kızına insan dışkısı yediren kadının cezası belli oldu: Yapmadığı şey kalmamış!
Kayseri'de üvey kızı olan B.Y.'ye (7) hakaret edip, eziyet ederek insan dışkısı yedirdiği iddiasıyla tutuksuz şekilde yargılanan Fatma Y. (40), 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İşte detaylar...

Olay, 18 Ağustos 2020 ile 10 Temmuz 2022 tarihleri arasında Kayseri'de oldu. İddiaya göre, baba C.Y. (39), oğlu R.Y.'nin (6) 15 Ağustos 2020'de bir ranzadan düşerek ölmesinin ardından kızı B.Y.'nin ve eşinin davranışlarından şüphelenerek eve bir ses kayıt cihazı koydu. Baba C.Y.'nin koyduğu ses kayıt cihazında eşi Fatma Y.'nin, üvey kızı B.Y.'ye farklı tarihlerde bazı hakarette bulunup, eziyet ettiği ve insan dışkısı yedirdiği ortaya çıktı. Babanın yaptığı bir şikayet üzerine Fatma Y. hakkında 'eziyet' suçundan bir dava açıldı.

"BABASI BENİMLE İKİNCİ KEZ EVLENMEZDİ"

Kayseri 16'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında tutuksuz olan sanık Fatma Y. ile taraflar hazır olarak bulundu. Suçlamaları kabul etmeyen Fatma Y., "İddia edildiği gibi B.Y.'ye bir kötü muamelem olmadı. C.Y. ile ikinci evliliğimi yaptım. Babası ile evlendiğimde B.Y., daha 2 yaşındaydı. Ses kaydı alındıktan sonra 2 sene daha evli kaldık. Bir defa boşandık. Sonra tekrar evlendik. Böyle bir şey yapmış olsaydım, B.Y.'nin babası benimle ikinci kez evlenmezdi" ifadelerini kullandı.

"HAKARET EDİP, OKLAVAYLA DÖVERDİ"

Üvey annesinin kendisine şiddet uyguladığını söyleyen mağdur B.Y. ise "Banyoda saçımızı çekiyordu. Kafamızı suya daldırıp, orada bekletiyordu. Babam işten dönünce bize iyi davranıyordu. Hakaret edip, oklavayla döverdi. Tuvaleti yedirirdi, acı biber yedirirdi" ifadelerini kullandı. konuştu.

MAHKEME HAKİMİ, İNDİRİM UYGULAMADI

İşe gittiğinde çocuklarına zulmedildiğini öğrendiğini ifade eden C.Y. de "Akşam eve geldiğimde herkes sessiz. Ama işe gittiğimde evlatlarımı dövmüş. Psikolojilerini bozmuş. Kızım her gün işe gittiğimde dayak yediklerini söyledi" sözlerini kullandı.

Mahkeme hakimi, sanık Fatma Y.'ye, 'çocuğa karşı eziyet' suçundan 5 yıl hapis cezası verdi. Hakim, sanığın daha önce bir mahkumiyetinin bulunması, suç konusunun önem ve değeri nazara alınarak sanığın etkin bir pişmanlık gösterip, yeniden suç işlemeyeceğine dair olumlu kanaat oluşmadığından sanık hakkında 'iyi hal' indirimi uygulanmadı.

B.Y.'nin avukatı olan Mustafa Avşar'ın sanığın en üst sınırdan ceza alması gerektiği gerekçesiyle karara itiraz edip, dosyayı Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdığı belirlendi. Diğer bir yandan B.Y.'nin babası ile Fatma Y.'nin boşanma aşamasında olduğu, davalarının sürdüğü ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar