Kaygı bozukluğu kadınlarda iki kat fazla!

Kaygı bozukluğu kadınlarda iki kat fazla!
Psikiyatri Uzmanı Dr. Hilal Dost, anksiyete bozukluğunun genç yaşlarda ortaya çıktığını ve kadınlarda erkeklerden 2 katı daha fazla görüldüğünü söyledi.

Psikiyatri Uzmanı Dr. Hilal Dost, genç yaşlarda sıkça görülen ve kadınlarda erkeklerden 2 kat daha fazla ortaya çıkan anksiyete (kaygı) bozukluğuna dikkat çekti.

Medicana Sağlık Grubu doktorlarından olan Dr. Dost, kaygı bozukluğunun tedavi edilebilen bir sağlık sorunu olduğunu belirtti ve bu konuda uyarılarda bulundu.

GENÇ YAŞLARDA DAHA SIK GÖRÜLÜYOR

Dr. Hilal Dost, dünya genelinde nüfusun yaklaşık yüzde 10'unu etkileyen anksiyetenin özellikle genç yaşlarda daha sık görüldüğünü ifade etti. Yapılan uzun süreli araştırmalara göre, kadınlarda erkeklerden 2 kat daha fazla görülen kaygı bozukluğu, genç bireylerde daha sık ortaya çıkmaktadır.

Anksiyetenin, bireyin çevresindeki olumsuzluklara karşı hissettiği, bazen uyarı olmaksızın da kendiliğinden ortaya çıkabilen kaygı, stres ve huzursuzluk gibi psikolojik durumları içerdiğini belirten Dr. Dost, kaygı bozukluğunun günümüzde stres ve huzursuzluğun yerini aldığını vurguladı.

Dr. Dost, anksiyete bozukluğunun tedavi edilebilir bir sağlık sorunu olduğunu ifade ederek, hastaların psikiyatri uzmanına başvurarak gerekli tedavileri alabileceklerini ve terapi ile olumlu sonuçlar alabileceklerini belirtti. Hastaların yaşadığı belirtilerin tedavi edilebilir olduğunu söyleyen Dr. Dost, ilaç tedavisi gerektiren durumlarda ise hastanın durumuna göre programlama yapıldığını aktardı. Özellikle belirtilerin ortaya çıkması durumunda bir psikiyatri uzmanına başvurmanın, daha ciddi sorunların önüne geçmek adına büyük önem taşıdığını vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar