Kaybolan Kız Kulesi yeni haliyle geri geldi! Restorasyonda dikkat çeken detay

Kaybolan Kız Kulesi yeni haliyle geri geldi! Restorasyonda dikkat çeken detay
Restorasyon kapsamında sökülen ve kamuoyunda "Kız kulesi nerede?" sorularına sebep olan çalışma kapsamında, yapının yeni hali gözler önüne çıktı. Uzmanların beton krişler kullanılmasın çağrısınınsa karşılık bulmadığı belli oldu.

İstanbul denilince akla gelen ilk yapılar arasında yer alan tarihi Kız Kulesi’nin restorasyon çalışmaları sürerken, kulenin görüntüleri bir süredir unutulan tartışmaları yeniden gün yüzüne çıkardı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Kız Kulesi''nin mart ayında yeniden ziyarete açılacağı bildirilirken, kulenin yanından geçenler, restorasyon sırasında beton kiriş kullanıldığını kaydetti. Kulenin üst kısmında ise tamamen tuğla kullanıldığı dikkatlerden kaçmadı.



UZMANLARIN TAVSİYESİ DİNLENMEDİ

Yapılan çalışma üzerine değerlendirmelerde bulunan uzman isimler, Kız Kulesi''nin restorasyonuna ilişkin yaptıkları açıklamalarda, yapıdaki tüm çimento esaslı onarımların ve betonarme imalatların sökülmesini tavsiye etmişti.

Yine uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmede, yapıdaki betonarme plaklı çelik kirişli döşemenin yerine yapının özgün halinde olduğu gibi ahşap döşeme sisteminin oluşturulması önerilmişti.



 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar