Kato Dağı'nda Hayvan Kırkma Festivali

Kato Dağı'nda Hayvan Kırkma Festivali
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi Kato Dağı'nda huzurun hüküm sürmesiyle bu yıl da Hayvan Kırkma Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Beytüşşebap ilçesinde huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla beraber uzun aradan sonra bu yıl ikincisi düzenlenen Kuzu Kırkma Festivali başladı. Ünlü sanatçı Haluk Levent ve yerel sanatçıların sahne alacağı festival öncesi kuzu kırkma, yoğurt ve peynir yarışları düzenlendi.

Valilik, Kaymakamlık ve belediye öncülüğünde ilçe merkez Ali Çavuş Mahallesi'nde yapılan festivalde Uludere Kaymakamı, Beytüşşebap Belediye Başkan Vekili Mehmet Rıdvan Doğan, Beytüşşebap İlçe Jandarma Alay Komutanı Albay Ercan Yavuz, Belediye Başkanı Habip Aşan ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla festival açılışı yapıldı.
Burada jüri önüne çıkan yarışmacılar, kuzu kırkma, yoğurt ve peynir yarışları düzenlendi. Halk oyunlarının oynanmasıyla beraber stantlar gezildi. Ayranların yapıldığı yayık ayranı çadırı ziyaret edildi. Burada konuşan Kaymakam Mehmet Rıdvan Doğan, Kuzu Kırkma Festivali'nin devam eden bir gelenek olduğunu söyledi.

Bölgenin yaşamış olduğu zorluklar, terör örgütünün bölgeyi baskı altına almak istemesi maalesef bu tür festivallerin yapılmasını engellediğine değinen Doğan, "Son zamanlarda şükürler olsun devletimizin dirayetiyle, gücü kuvvetiyle, Valimizin desteğiyle de bu festivali devlet ve vatandaş iş birliği ile devletin huzuru ve güveni tesis ederek birlik ve beraberlik içerisinde bu günlerde tekrardan icra etmeye başladık. Bu günleri gördüğümüz için çok mutluyuz" dedi.

"ETKİNLİKLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ"

Beytüşşebap artık festivallerle, doğal kaynaklarıyla, coğrafi güzellikleriyle, terörden arındırılmış turizmi ile anılmaya başladığını belirten Doğan, "Bunda devletimizin feraseti ve vatandaşlarımızın da desteği çok büyük etken olmuştur. Bundan sonrada daha güvenli, daha güzel, daha ferah, daha müreffeh bir Şırnak, Beytüşşebap'la inşallah bu etkinliklerimize devam edeceğiz" diye konuştu.

Vatandaşlardan Sultan Argan, festivalin her yıl olduğu gibi bu yıl da güzel geçtiğini belirterek, "Belediye başkanımız, kaymakamlığımız ve teşkilatlarımız sayesinde bu yıl çok güzel bir festival yapıyoruz. Eski kültürümüzü yaşatıyoruz. Yayık ayranları yapıyoruz. Burada uzun yılların emeği var. Bizler de burada stant açtık bölgemizin bütün güzelliklerini sergiliyoruz" ifadelerinde bulundu.

(İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar