Katar Emiri Al Thani'den Fransa'ya ilk resmi ziyaret!

Katar Emiri Al Thani'den Fransa'ya ilk resmi ziyaret!
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani, Fransa'da buluştu.

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani'nin 2013 yılındaki tahta çıkışının ardından Fransa'ya gerçekleştirdiği ilk resmi ziyarette, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Paris'teki Elysee Sarayı'nda buluştu. Bu buluşma, iki ülke arasındaki mevcut dostluk ve işbirliği ilişkilerinin güçlendirilmesi ve çeşitli alanlarda işbirliği fırsatlarının ele alınması için bir fırsat olarak değerlendirildi.

aw150938-04.jpg

STRATEJİK YATIRIM ORTAKLIĞI

Fransa Cumhurbaşkanlığı'nın açıklamasına göre, Fransa ve Katar arasında stratejik bir ortaklık anlaşması imzalandı. Bu anlaşma, Katar'ın 2024-2030 yılları arasında Fransa'daki start-up'lara ve yatırım fonlarına 10 milyar euro yatırım yapmayı kabul ettiğini içeriyordu. İki ülke arasındaki bu yatırımın enerji dönüşümü, yarı iletkenler, havacılık, yapay zeka, dijital, sağlık, konaklama ve kültür gibi kilit sektörlere odaklanması planlanıyordu.

aw150938-02.jpg

ORTAK İNSANİ YARDIM OPERASYONU

Katar Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Fransa ile ortaklaşa Gazze'ye yönelik bir insani yardım operasyonu başlatıldı. Bu operasyon kapsamında, Katar Silahlı Kuvvetlerine ait üç uçak, Mısır’ın El Ariş kentine ulaşarak Gazze'ye nakledilmek üzere 10 ambulans, barınma malzemeleri ve gıda maddeleri gibi toplamda 75 ton insani yardım malzemesini taşıdı. Bu girişim, iki ülkenin ortaklaşa gerçekleştirdiği insani yardım faaliyetlerinin bir örneğini oluşturdu.

aw150938-07.jpg

aw150938-06.jpg

aw150938-08.jpg

aw150938-10.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar