Katar Dünya Kupası gelirlerini Türkiye'ye mi bağışlayacak? Resmen açıklandı

Katar Dünya Kupası gelirlerini Türkiye'ye mi bağışlayacak? Resmen açıklandı
Türkiye'de meydana gelen deprem felaketlerinin ardından Katar'da geçtiğimiz aylarda düzenlenen 2022 Dünya Kupası gelirlerinin depremzedelere bağışlanacağı iddia edilmişti. Katar'ın yapacağı bağış hakkında detaylar ortaya çıktı...

Merkez üssü Kahramanmaraş''ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye''de 10 şehir ve Suriye''nin kuzey bölgelerinde ciddi can kayıpları yaşanmıştı. Depremin ardından açıklama yaparak Türkiye ve Suriye''ye destek ödemeleri gerçekleştireceğini belirten Katar hakkında şok bir iddia ortaya atılmıştı.

İddiaya göre Katar, 2022 yılında düzenlediği FIFA Dünya Kupası etkinliğinin gelirlerini depremzedelere bağışlayacaktı. Söz konusu iddianın ardından ise gerçek ortaya çıktı.

KUPA KARŞILAŞMASININ GELİRLERİ BAĞIŞLANACAK

Söz konusu bağış yapılacak etkinlik, Katar''ın Yıldızlar Ligi''nde oynanacak 2 yarı final karşılaşmasını kapsıyor. Yani, "Katar oynanacak kupa maçlarının gelirlerini depremzedelere bağışlayacak" ifadesi doğru olsa da buradaki etkinlik Dünya Kupası gibi geniş kapsamlı ve geliri yüksek bir etkinliğini içermiyor. 

Katar Yıldızlar Ligi''nin sosyal medya hesabında yer alan açıklamada, Katar Kupası''nda yarın yapılacak yarı final karşılaşmalarının bilet gelirinin, depremzedelere yardım amacıyla Türkiye ve Suriye''ye gönderileceği belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar