Kastamonu’da prostat büyümesi için endoskopik rezum ameliyatı

Kastamonu’da prostat büyümesi için endoskopik rezum ameliyatı
Kastamonu'da prostat büyümesi nedeniyle ilaç tedavisiyle sonuç alamayan hastalar için endoskopik rezum ameliyatları artık yapılmaya başlandı.

Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi'nde bu yöntemle tedavi edilen hastalar, ilaçlardan fayda göremeyen ve kapalı ameliyat olabilen hastalar arasından seçiliyor.

Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Sadi Turkan, rezum yönteminin prostat içine endoskopik cihazla sıcak su buharı vererek prostatın küçültülmesini sağladığını belirtiyor. Bu yöntem, özellikle prostat kanseri olmayan ve ilaçlardan fayda göremeyen hastalara uygulanıyor. Rezum ameliyatı, anestezi açısından riskli hastalara bile spinal veya lokal anestezi altında gerçekleştirilebiliyor ve genellikle ortalama 15 dakika sürüyor.

Ameliyat sonrası hastaların yaklaşık 3-10 gün arasında sondalı kalabileceğini ifade eden Turkan, prostatın küçülme sürecinin ise ameliyattan sonra 3 ay içinde başladığını ve bu süre zarfında devam ettiğini söylüyor. Rezum yönteminin cinsel fonksiyonlara zarar vermediğini, kanama olmadığını ve hastanede yatış süresinin çok kısa olduğunu vurguluyor. Ayrıca, prostat kanseri olan, prostat iltihabı bulunan, penil protezi veya yapay sfinkteri olan hastalara da rezum ameliyatının uygulanabileceğini belirtiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar