Kastamonu ilçesine doğal gaz geliyor

Kastamonu ilçesine doğal gaz geliyor
Kastamonu’da yaşanan sel felaketinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğal gaz sözü verdiği ilçeler arasında bulunan Küre ilçesinde altyapı çalışmaları başlatıldı. Yıl sonuna kadar ilçedeki evlerin yüzde 50'sine doğal gaz verilmesi hedefleniyor.

Kastamonu’nun Abana, Bozkurt, İnebolu ve Cide ilçeleri yapılan çalışmalar ile doğal gaza kavuşmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz verdiği Küre ilçesinde de de doğal gaz çalışmaları başlatıldı.

11 Ağustos 2021 ve 27 Haziran 2022 tarihlerindeki sel afetinden etkilenen ve kış mevsimlerinde 3 metreye yakın kar yağışının olduğu ilçede doğal gaz borularının döşenmesi için hat açma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmaların tamamlanması ile yıl sonuna kadar ilçedeki evlerin yüzde 50'sine, gelecek yıl ise tamamına doğal gaz verilmesi hedefleniyor.

k2.jpg

BELDİYE BAŞKANI: "RÜYAMIZDA GÖRSEYDİK..."

Doğal gazın Küre ilçesine gelmesinden dolayı büyük sevinç yaşadıklarını belirten Küre Belediye Başkanı Salih Turan, “Küre ilçemiz, coğrafi açıdan zor bir ilçe. Küre’de yaşadığımız iki tane sel felaketi oldu. Bu durum bizleri bir hayli zor duruma düşürdü. Allah devletimize zeval vermesin, devletimiz her konuda maddi ve manevi olmak üzere destek verdi, yardımcı oldu. Bu sel felaketlerini atlattık.

Görüldüğü üzere şu anda ilçemizde doğal gaz altyapısının çalışmaları başladı. Bizler, rüyamızda doğalgazın Küre’ye geleceğini görseydik biraz düşünürdük ama devletimize Allah zeval vermesin. İlçemiz şu anda doğalgaza kavuşmak üzere. Kazı çalışmalarımız başladı. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

(İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar