Kastamonu ilçesinde gece yarısı cami hoparlörü paniği!

Kastamonu ilçesinde gece yarısı cami hoparlörü paniği!
Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde ilginç bir olay yaşandı. Gece saatlerinde meydana gelen olayda cami hoparlöründen beklenmeyen seslerin yükselmesi ilçe halkını şaşırttı. Yatsı ezanının okunmasından sonra duyulan sesin sırrı ortaya çıktı.

Selahattin Demirel / Günboyu

Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde gece saatlerinde duyulan ses vatandaşları tedirgin etti. Pencerelerini açarak dışarıda neler olduğunu anlamaya çalışan ilçe halkı duydukları sese anlam vermeye uğraşırken olayın nedeni kısa süre içinde ortaya çıktı.

19 Haziran Pazartesi gecesi yaşanan olay, ilçe halkında şaşkınlık uyandırırken vatandaşı paniğe sevk eden olayın sırrı da çözüldü.

İlçede yatsı ezanının okunmasından yaklaşık 1 saat sonra meydana gelen duruma şahit olanlar dışarıdan gelen sese anlam vermek için uğraştı.

CAMİ HOPARLÖRÜNDEN DUYULAN SES ŞAŞIRTTI

Anadolu'daki camilerde uygulanan merkezi sistem ezan uygulaması nedeniyle zaman zaman bakıma ihtiyaç duyan hoparlör sisteminde gece saati duyulan seslerin nedeni çok geçmeden anlaşıldı.

Duyulan ses, kısa süreli paniğe neden olurken ilçedeki bir caminin merkezi sistem hoparlörünün test edildiği kısa süre içinde anlaşıldı.

Cami hoparlöründen "Merkezi sistem kontrol, şimdi geliyor mu ses?" ifadelerinin duyulmasıyla vatandaşlar, rutin bir cami hoparlörü deneme işlemi yapıldığını fark etti. Ancak işlemin gece saatlerinde yapılması şaşkınlığa neden olurken konuyla ilgili resmi kurumlardan herhangi bir açıklama yapılmadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar