Fenerbahçe mutluluğu uzatma dakikalarında buldu

Fenerbahçe mutluluğu uzatma dakikalarında buldu
Süper Lig'in 27. haftasının kapanış mücadelesinde Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti.

Fenerbahçe, Süper Lig''in 27. haftasında Kasımpaşa''nın konuğu oldu. Sarı-lacivertliler, Miha Zajc''ın 6. dakikada attığı golle karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde tamamladı. Kasımpaşa, 67. dakikada Jackson Muleka''nın attığı golle skorda eşitliği sağladı.

Karşılaşmanın 90+1. dakikasında sahneye çıkan Attila Szalai sarı-lacivertlileri bir kez daha öne geçirdi. Kasımpaşa''da Mabil, karşılaşmanın 90+7. dakikasında arka arkaya gördüğü çift sarı kart neticesinde kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

İlerleyen bölümde başka gol olmadı, Fenerbahçe mücadeleyi 2-1 galip tamamladı. Bu sonucun ardından ligde üst üste 3. galibiyetini alan Fenerbahçe 46 puana yükseldi, galibiyet hasreti 4 maça çıkan Kasımpaşa ise 29 puanda kaldı.

Süper Lig''in 28. haftasında Fenerbahçe sahasında lider Trabzonspor ile karşılaşacak. Kasımpaşa ise Göztepe''ye konuk olacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

90+1'' GOL Atilla Szalai, Fenerbahçe''yi öne geçiren golü kaydediyor.

71’ Haris Hajradinovic''in ceza yayı çizgisin üzerinden yaptığı vuruşta kaleci Altay Bayındır sağına giden topu uzanarak çelmeyi başarıyor.

 
68'' GOL Muleka, Kasımpaşa''nın beraberlik sayısını kaydediyor.
 

 
62’ Arda Güler''in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Awer Mabil ön direkte topu uzaklaştırıyor.

57'' Mortadha Ben Ouanes''in sol kanattan ortasında Serdar Aziz kafayla topu ceza alanı dışına uzaklaştırıyor.

46’ Fenerbahçe ikinci yarıya hızlı başlıyor. Diego Rossi, topla ilerledikten sonra ceza yayı içinden yerden vuruşunu yapıyor ancak top yandan auta gidiyor.

45'' Karşılaşmada ilk yarı sona erdi.

36’ Kasımpaşa, beraberlik golüne çok yaklaşıyor. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunun ardından ceza alanı içinde topla buluşan Mamadou Fall''ın yerden şutunda kaleci Altay Bayındır sağına giden topu uzanarak çeliyor. Dönen topu iyi takip eden Mortadha Ben Ouanes, altıpasın solundan vuruşunu yapıyor ancak top yan kale direğinden geri dönüyor.

34’ Haris Hajradinovic, uzak mesafeden kaleyi yokluyor ancak top farklı şekilde üstten auta çıkıyor.

15’ Valentin Eysseric, ceza yayı içinden sağ ayağıyla şutunu çekiyor. Arda Güler''e de çarpan topu kaleci Altay Bayındır soluna giden topu uzanarak kornere çelmeyi başarıyor.

6'' GOL Zajc, Fenerbahçe''yi öne geçiren golü kaydediyor.

1'' Karşılaşma başladı.


GALİBİYET GOLÜNÜ HATIRLAMIYOR

Maçın galibiyet golünü atan Szalai, maçtan sonra attığı golü hatırlamadığını söyledi. Szalai şu ifadeleri kullandı:

"Zor bir maçtı. Rakibimiz iyi bir performans çıkardı. Bize zorluklar yarattılar. Ama biz de çok çalıştık, iyi mücadele ettik ve istediğimizi aldık.

Gurur duyuyoruz, aynı şekilde devam etmeliyiz. Dürüstçe söylemek gerekirse gol attığım pozisyonu tam hatırlayamıyorum. Top önüme düştü ve kaleye vurdum. Tanrıya şükürler olsun gol oldu. Mutluyum. Ama daha önemlisi takım olarak 3 puanı almamızdı."

EN FARKLI SKORLAR

 
İki takım arasında oynanan maçlarda en farklı skorlu galibiyetleri Fenerbahçe, 6-2 ve 5-1''lik skorlarla elde etti.
 
2010-2011 sezonunun ilk yarısında Kasımpaşa''nın sahasındaki yenileme çalışmaları nedeniyle Ali Sami Yen Stadı''nda oynanan maçı Fenerbahçe 6-2 kazandı. 2016-2017 sezonunun ilk yarısındaki 5-1''lik maç da iki ekip arasındaki 33 müsabaka içinde en farklı skorlardan biri olarak kayıtlara geçti.
 
Kasımpaşa ise 2009-2010 sezonunda Kadıköy''de yapılan ve Fenerbahçe''nin cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçtan 3-1 galip ayrılmıştı.
 
Bu arada, Fenerbahçe ile Kasımpaşa, iki aşamalı olarak oynanan 1962-1963 sezonunda hem Beyaz Grup''ta hem de Final Grubu''nda birlikte yer alınca, bir sezonda birbirleriyle toplam 4 maç yapmış oldu.
 
İLK 11''LER
 
Kasımpaşa: Ertuğrul, Spajic, Tarkan, Hadergjonaj, Eren, Doğucan, Eysseric, Hajradinovic, Fall, Mortadha, Umut
 
Fenerbahçe: Altay, Min Jae, Serdar, Szalai, Osayi, Crespo, Zajc, İrfan, Rossi, Arda, Berisha

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar