Kaş tatilinizin harika geçmesi için bilmeniz gerekenler

Kaş tatilinizin harika geçmesi için bilmeniz gerekenler

Tatil lokasyonunuz Kaş veya rotalarınızdan biri Kaş ise ya da henüz nereye gideceğinize karar veremediyseniz Kaş Hakkında fikir sahip olabileceğiniz bir yazı hazırladık. Kaş’ı keşfederken doğasının, denizinin, tarihinin tadını çıkarabilirsiniz.

KAŞ NEREDE?

Kaş Akdeniz kıyılarının en kendine has olanı, dokusunu en korumuş olanıdır. Antalya’nın batısında yer alan Kaş’ın batısından Eşen Çayı akarken doğusunda Demre İlçesi yer almaktadır. Kaş hem ülkemizde hem dünyada oldukça ünlü bir tatil beldesidir. Doğasını, hem rüzgâr hem deniz şekillendirmiş olan beldeye tarih boyunca da birçok medeniyet şekil ve yön vermiştir.

KAŞ’A NASIL GİDEBİLİRSİNİZ?

Muğla’nın Dalaman İlçesinde bulunan havalimanı Kaş’ a en yakın havalimanıdır. Dalaman’dan özel araçla veya servis araçlarıyla 2 saat 40 dakika gibi bir sürede Kaş’a ulaşacaksınız. İstanbul’dan havayolu ile Kaş’a gelmek isterseniz 1 buçuk saatlik bir uçuşla Dalaman havalimanına uçup oradan Kaş’a geçebilirsiniz. Otobüsle gelmek isterseniz birçok büyükşehirden otobüs seferleri düzenlenmektedir.

KAŞ’IN TARİHTEKİ YERİ

Dünden bugüne her dönem önemli bir yerleşim yeri olan Kaş, Likya Yolu ve Karia Yolu gibi önemli yolların kavşak noktasında yer almaktadır. Bir ticaret limanı kentidir. En eski adı Habesos olan Kaş daha sonra Antiphellos olarak anılmaya başlanmıştır. Likyalılar, Persler, Roma ve Bizans’tan sonra Anadolu Selçukluları ardından da Osmanlı Devleti’nin hâkimiyetine girerek birçok medeniyete ev sahipliği yaparak harika bir kültürel mirasa sahip olmuştur.

KAŞ VE ÇEVRESİNDEKİ ÜNLÜ PLAJLAR

Turkuaz mavisi tertemiz denizi ve yemyeşil doğasıyla renkli bir şölen sunan begonvilleriyle Kaş’ta tatilinizi yaparken çevresindeki ünlü plajları da ziyaret edebilirsiniz. Kaş merkezden dolmuşlarla bu plajlara çok rahatlıkla gidebilirsiniz. Bu ünlü plajlar arasında Kaputaj Plajı, Patara Plajı, Hidayetin Koyu Plajı, İnceboğaz Plajı, Büyük Çakıl Plajı, Liman Ağzı, Seyrek Çakıl gibi plajlarda tertemiz ve berrak suyuyla tatil keyfinizi ikiye katlayabilirsiniz.

KAŞ’TA GEZİLECEK YERLER NERELERDİR?  

Her kesimden insanın gezerken mutlu olacağı birçok güzelliği barındıran Kaş’ta sizde bu yerleri gezeceğiniz yerler listenize eklemelisiniz. Saklıkent Kanyonu, Meis Adası, Patara Atik Kenti, Xanthos Antik Kenti, Kekova Bölgesi, Antiphellos Antik Kenti, Kaleköy (Simena) Kaş tatiliniz sırasında gezebileceğiniz harika yerlerin başında bulunmaktadır.

NASIL BİR KONAKLAMA TERCİH EDERSİNİZ?

Eğer cevabınız ev konforunda, lüks, şık ve korunaklı bir yerse Kaş villa kiralama ile tam sizin aradığınız gibi bir yerde konaklayabilirsiniz. Korunaklı yüzme havuzlu, her ihtiyacınızın bulunduğu şık ve modern kiralık villalara Villa Reyonu adresinden dilediğiniz kategorilerden birine tıklayarak cazip fiyat avantajlarından yararlanarak ulaşabilirsiniz.

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar