Kars'ta mart karı 15 santimetreye ulaştı

Kars'ta mart karı 15 santimetreye ulaştı
Kars'ta kar yağışı etkisini sürdürüyor. Kentte sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı, akşam saatlerinde yoğunluğunu artırdı.

Kars, baharın müjdecisi olan Mart ayında beklenmedik bir hava olayına sahne oldu. Kentte birkaç gün süren ilkbahar havası, ansızın yerini yoğun kar yağışına bıraktı.

Bahar hazırlıkları ile meşgul olan Karslılar, gece başlayan ve etrafı kısa sürede beyaza bürüyen kar yağışı karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Sıcak günlerin ardından gelen bu ani değişim, vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Kars'ın yüksek kesimlerinde kar ve tipi etkisinin daha da hissedildiği, hava sıcaklığının ise eksi 5 derecelere kadar düştüğü belirtildi. Kars halkı, "Son birkaç gündür sıcak hava etkili oluyordu. Ancak bugün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ile birlikte kış geri döndü" şeklinde konuştu.

Baharı bekleyen ve ona göre planlar yapan Karslılar için bu durum, adeta kışın geri dönüşü anlamına geliyor. Mart ayında yaşanan bu sürpriz kar yağışı, kentteki yaşamı olumsuz etkilerken, vatandaşlar soğuk hava ve karın getirdiği zorluklara karşı tedbirlerini almaya başladı.

Kars'ta yaşayanlar, bu tür sürpriz hava değişikliklerine karşı daha hazırlıklı olmanın önemini bir kez daha vurgularken, meteoroloji yetkilileri de bu tür ani hava değişimlerine karşı dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulunuyor. Kars'ta bahar hazırlıkları yapanlar, bu beklenmedik kar yağışı ile bir kez daha doğanın güçlü ve öngörülemeyen yönüyle yüzleşmiş oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar