Kargocunun falaka fantezisi davasında ‘pes’ dedirten karar: Türkiye bu olayı konuşuyor

Kargocunun falaka fantezisi davasında ‘pes’ dedirten karar: Türkiye bu olayı konuşuyor
Kayseri’de, kadınları para karşılığı falakaya yatırıp fotoğraf çeken kargocunun davasında karar belli oldu.

Kayseri Melikgazi ilçesinde kargo şirketinde çalışan, evli ve 2 çocuk babası Erkan T.’nin, maddi durumu iyi olmayan kadınları evine çağırıp gözlerine uyku bandı takarak, ayaklarını kelepçe ve eşarp ile bağlayıp falakaya yatırdığı iddia edildi.

Erkan T.’nin, falakaya yatırdığı kadınlardan ‘güzel’ dediklerine 500 TL, ‘çirkin’ dediklerine ise 250 TL ödeme yaptığı öne sürüldü. Erkan T., falaka görüntülerini de kayıt altına aldı.

Erkan T., başka kadınlara da çektiği videoları gönderdi. Benzer teklifte bulunduğu N.K. isimli kadının savcılığa suç duyurusu sonrası Erkan T., gözaltına alınıp, adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

64b8de4050acca4c6cbad8d1.jpg

KAMU DAVASINDAN BERAAT

Erkan T. hakkında eşi H.T.’ye eylemleri nedeniyle ‘eşe karşı eziyet çektirme’ suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar, ‘müstehcenlik’ suçundan da 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle Kayseri 18’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Savcı, sanığın ‘müstehcenlik’ suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını, söz konusu görüntülere el konulmasına karar verilmesini istedi. Ayrıca ‘eziyet’ suçundan da sanığın beraatine karar verilmesini talep etti.

1.webp

Hakim, Erkan T.’yi, ‘müstehcenlik’ suçundan ‘iyi hal’ indirimi de uygulayarak 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırırken, ‘eşe karşı eziyet’ suçundan açılan kamu davası suçundan ise delil yetersizliğinden beraatine hükmetti.

64b8deb050acca4c6cbad8d7.jpg

Dosyanın geldiği Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi 7’nci Ceza Dairesi, yaptığı inceleme sonrası, sanığa verilen cezanın hukuka aykırı şekilde verildiğini belirterek, sanık avukatının istinaf başvurusunu yerinde gördü ve bozma kararı verdi. Ceza Dairesi, sanığa verilen cezada, ilgili kanun maddelerindeki alt ve üst sınırlar arasında takdir hakkının kullanılmasının gerektiği ve bu kapsamda alt sınırdan makul oranda uzaklaşılması yerine, soyut ve yetersiz gerekçeyle ve fiil ile orantılı olmayacak biçimde fazla ceza tayin edildiğini belirtti. Ceza Dairesi, dosyayı yeniden yargılama yapılması için tekrar yerel mahkemeye gönderdi.

falaka-davasi-sanigina-hapis-cezasi-karari-bozuldu-9742-dhaphoto4.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar